Arama sonuçları

EBA TV: Hiç izlemedim, bizim televizyonda olmuyor

EBA TV: Hiç izlemedim, bizim televizyonda olmuyor

EBA TV: Hiç izlemedim, bizim televizyonda olmuyor. Başak Kültür ve Sanat Vakfı, (BSV) Sulukule Gönüllüleri Derneği, (SGD) Tarlabaşı Toplum Merkezi (TTM) ve Zeytin Ağacı Derneği 122 çocuk ve 85 de bakımverenle görüşerek hazırladığı ‘İstanbul’un Farklı Yerleşimlerinde Çocukların Haklarına Erişimi Araştırması’ Raporu’nu yayımladı.

BirGün'de yer alan habere göre, araştırmada görüşülen çocukların 39’u her zaman, 22’si arada sırada, 33’ü ise hiçbir zaman uzaktan eğitime erişemediğini belirtti.

Araştırmada uzaktan eğitime erişimde yaşanan güçlüklerin temel nedeni teknoloji ve donanım eksikliği olarak ortaya çıktı. Çocukların cevapları ise şöyle oldu:

12 yaş: “Hiç izlemedim. Bizim televizyondan olmuyor.”

12 yaş: “EBA’yı hiç kullanamadım. Aslında uzaktan eğitimden önce açabiliyordum annemin telefonundan, şimdi hiç açılmıyor.”

9 yaş: “Telefondan baktım ama telefonu ablam daha çok kullanıyor, bana vermiyor.”

Özellikle mülteci çocuklar derslerin çoğunun kendilerine zor geldiğini belirtirken, ödevlerin fazlalığı ve zorluğu da mülteci çocuklar ve bakımverenler tarafından dile getirildi.

Raporun sonuç kısmındaki öneriler ise şöyle sıralandı:

  • Bu süreçte gelişimlerinin sekteye uğramamasını güvence altına almak için eğitici materyaller ücretsiz erişilebilir kılınmalı,
  • Eğitim hakkı bağlamında eğitime erişim sağlanmalı, hiçbir çocuğun uzaktan eğitimin dışında kalmaması için çalışmalar yapılmalı,
  • Eğitimin tüm çocuklar için ücretsiz olması için uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkabilen ekstra maliyetler karşılanmalı, uzaktan eğitime erișim için televizyon, tablet, bilgisayar, internet veya diğer donanımlara erișim sağlanmalı.

21-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş