Arama sonuçları

EBA TV'de ilk gün: Güldüren diyaloglar

EBA TV'de ilk gün: Güldüren diyaloglar

EBA TV'de ilk gün: Güldüren diyaloglar. EBA TV ilk gün yayınında kısa sürede TT oldu. Dünya geneline yayılan koronavirüs salgını nedeniyle okullara verilmesinin ardından, bugün saat 09.00'dan itibaren TRT ile MEB işbirliği ile EBA TV yayına geçti. İlk dersi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi. EBA TV, kısa sürede TT olarak Twitter gündeminin de en tepesine yerleşti.

EBA TV'DE İLK GÜN: GÜLDÜREN DİYOLOGLAR

İşte Twitter'daki en popüler EBA twitlerinden bazıları:

  • Kendi lise dersimi anlamayınca ilkokula geri döndüm #ebaTV
  • Kardeşim (2. sınıf) #ebatv'de dersleri dinliyor. Her ders sonrası 10dk lık dinlenmeye çekiliyor. Ben ise bu düzende nöbetçi öğretmenim. 11 dakika olursa evde düdük çalıyorum. Annem ise kantinci (mutfakta).
  • Bugün erkenden uyanıp kahvaltımızı yapıp, dişlerimizi fırçalayıp  okulumuza gittik, ama bunları evden çıkmadan yaptık, eğitim ciddiye alınacak bir iştir. Okula gider gibi formasını bile giyindi :) ve "kokusunu özlemişim" formamın dedi. #ebaTV
  • eba tv ilkokul izliyoruz yeğenim kendini okul ortamında hissetsin diye tenefüste kantin yerine mutfağa götürüp 2,5 tl ye tost sattım #ebaTV
  • Kardeşim (2.sınıf) ilk günden ders işlenmez dedi ekrandaki öğretmene kendini tanıttı ve odayı terketti hayranım bu cocuğa #ebaTV
  • Kardeşim yakından zor eğitiliyor uzaktan nasıl eğitilecek acaba #ebaTV​

'O DA BİZİ DUYUYOR MU?'

EBA TV'de öğretmen ders anlatırken dönüp "O da bizi duyuyor mu?" diye soran küçük kız da en çok paylaşılan twitler arasında yerini aldı.

Öğretmenine, "Öğretmenim, televizyondan ders işlerken okul kıyafetimizi giyecek miyiz?" diye ses kaydı atan çocuk da en çok paylaşılan twitlerden oldu.

'NE AÇIKLIYORSUN DEĞİL Mİ, ANLAT GEÇ'

Din dersi hocasının ders anlatırken dilinin sürçmesi ve "Ne açıklıyorsun değil mi, anlat geç" dediği görüntülerin kesilmeyip televizyonda yayınlanması hatası da EBA TV etiketinde en çok konuşulan konulardan oldu.

'İNSAN BİR EŞOFMAN GİYDİRİRDİ'

Öğrenciler, beden eğitimi dersinde sınıfta egzersiz hareketleri gösteren öğretmenin videosuna ise farklı müziklerle pek çok montaj yaptı. Öğrencilerden birisi, "Edebiyat dersi için geldim şuan gömlek ne zaman patlayacak diye bekliyorum insan bi eşofman giydirirdi" yorumunu yaptı.

'5 DK TENEFFÜS VERELİM DEDİK HOCA YAŞLANDI'

Hocalardan birisinin önce sakalsız, daha sonra sakallı olduğu derslerin arka arkaya konulması üzerine de öğrenciler, "5 dk teneffüs verelim dedik hoca yaşlandı" yorumunda bulundu.

İDAM SAHNESİ ANİMASYONU TEPKİ TOPLADI

Derslerden önce öğrencilere Demokrat Parti belgeseli izletildi. Çocuklara gösterilmemesi gereken Adnan Menderes’in idam sahnesi detaylı şekilde anlatıldı.

Ayrıca ders aralarında çocuklara ilahi dinletildiği de ortaya çıktı. Bu uygulamalar sosyal medyada da yoğun tepkiye yol açtı.

23-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş