Arama sonuçları

Eğitim kurumları ‘hava’yı merak etti

Eğitim kurumları ‘hava’yı merak etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) geçen yıl çeşitli sektörler tarafından 1898 meteorolojik veri talep edilirken, en fazla istek 511 başvuruyla adalet hizmetleri alanından ulaştı.  Geçen yıl en çok meteorolojik veri 511 başvuruyla adalet hizmetleri için talep edildi. Bu sektörü 445 taleple çevre sektörü takip etti.

EĞİTİM KURUMLARI HAVA DURUMUNU SORDU

Çevreyi 396 taleple eğitim, 186 taleple sigortacılık sektörü izledi. AA muhabirinin, MGM verilerinden yaptığı derlemeye göre meteorolojik veriler konusunda özel hizmet de sunan MGM, birçok sektörün bilgi talebini karşıladı. Kurum tarafından geçen yıl 1898 meteorolojik veri talebine yanıt verildi. Geçen yıl en çok meteorolojik veri 511 başvuruyla adalet hizmetleri için talep edildi. Bu sektörü 445 taleple çevre sektörü takip etti.

Çevreyi 396 taleple eğitim, 186 taleple sigortacılık sektörü izledi. 

Enerji sektörü 157, inşaat 104, tarım 57, ulaşım 21 ve savunma da 14 veri talebiyle öne çıktı. Turizm ve gıda sektörlerinden 3'er veri talebi gelirken, sağlık sektörü 1 veri talebinde bulundu. 

Meteorolojiden bazı adli olayların meydana gelmesinde meteorolojik şartların etkisinin belirlenmesi amacıyla mahkemelerce bilgi istenirken, sigorta sektörü de hortum ve yıldırım gibi hava olaylarında hasar tazminatı ödemeleri için bu verilerden yararlandı.

05-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş