Arama sonuçları

Eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı 14 Mart’ta

Eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı 14 Mart’ta

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2021 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavının (MEB-EKYS), 14 Mart'ta yapılacağını açıkladı. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, adaylar 5-11 Şubat'ta başvurularını, elektronik ortamda başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak aday işlemleri sisteminden ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından gerçekleştirebilecek.

EĞİTİM KURUMLARINA YÖNETİCİ SEÇME SINAVI 14 MART’TA

Başvuruda Hayat Eve Sığar (HES) kodu isteneceğinden adayların, başvuru yapmadan veya başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodu edinmeleri gerekecek. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine, Sağlık Bakanlığı’nın "https://hayatevesigar.saglik.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi ÖSYM'nin internet sitesindeki "2021-MEB-EKYS Kılavuzu"nda yer alıyor.

MEB YÖNETİCİLERDEN EĞİTİM YÖNETİMİ SERTİFİKASI İSTİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi eğitim kurumlarında ikinci görev kapsamında müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olmak isteyenlerden "Eğitim Yönetimi Sertifikası" istenecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yönetmelikte, bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumları yöneticiliklerini ikinci görev olarak yürüteceklerin görevlendirilmelerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. Buna göre müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının eğitim yönetimi alanında düzenlenecek program sonucunda alınan ve 8 yıl geçerli olan Eğitim Yönetimi Sertifikası'na sahip olması gerekecek.

YAZILI SINAV SONUÇLARI 3 YIL GEÇERLİ OLACAK

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce eğitim yönetimi alanında hazırlanacak sertifika programı uzaktan veya yüz yüze eğitim kapsamında uygulanabilecek.

SÖZLÜ SINAV KALDIRILMADI

Yöneticiliğe ilk defa görevlendirmede, yazılı sınav puanının yüzde 50'si, değerlendirme sonucu alınan puanın yüzde 30'u ve sözlü sınav sonucu alınan puanın ise yüzde 20'si dikkate alınacak. Yazılı sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar değerlendirmeye alınmaya hak kazanacak. Yazılı sınav sonuçları, kesin sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olacak. Görevlendirmede kullanılan yazılı sınav puanı birden fazla kullanılamayacak.

 

 

07-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş