Arama sonuçları

Eğitim ‘sanal’ ama parmak kaldırma gerçek

Eğitim ‘sanal’ ama parmak kaldırma gerçek

Eğitim ‘sanal’ ama parmak kaldırma gerçek. Artık evlerde ekran başında parmak kaldıran öğrenciler alışkın olduğumuz görüntüler haline geldi. Kulaklarında kulaklıkları, sanal ortamda derslere katılan öğrenciler sık sık sınıfta olduğu gibi parmak kaldırarak, bildiklerini anlatmak için söz almaya çalışıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle 23 Mart’tan bu yana 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi uzaktan eğitim alıyor. İlk haftalarda internet altyapısında bağlantı sorunları yaşansa da ikinci haftada uzaktan eğitim de oturdu.

EĞİTİM ‘SANAL’ AMA PARMAK KALDIRMA GERÇEK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için pilot uygulama olarak başlattığı canlı sınıf uygulamaları da yaygınlaşıyor. Canlı sınıf uygulaması pilot olarak 8 ve 12’nci sınıflar için başlamış olsa da birçok öğretmen kendi olanaklarıyla öğrencileri ile sanal sınıflar oluşturuyor.

Özel okulların birçoğunda ise ilk haftalardan itibaren sanal ortamda canlı sınıflar oluşturuldu. Birçok öğrenci ise online olarak yapılan eğitimlere katılırken, izleyenleri gülümseten görüntüler de veriyor.

Dersleri izlerken ekran başında parmak kaldıran öğrenciler artık evlerde alışılan görüntüler haline geldi. Canlı sınıf uygulamalarını değişik bir deneyim olarak bakan Melisa Saraçoğlu gibi ilkokul öğrencileri en çok arkadaşlarıyla birlikte olmayı ve tekrar okula dönmeyi, öğretmenleriyle yüz yüze eğitimi özlüyor.

03-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş