Arama sonuçları

Eğitim Sen açıkladı: Okul bahçelerinde düğün yapılmış

Eğitim Sen açıkladı: Okul bahçelerinde düğün yapılmış

Eğitim Sen açıkladı: Okul bahçelerinde düğün yapılmış. Kovid-19 salgını dünya çapında hızla yayılmaya devam ederken sağlık, eğitim ve çalışma yaşamı başta olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanları olumsuz etkilenmeye devam ediyor. 24 Ağustos’ta öğretmenlerin mesleki çalışmalar için okullara çağrılmasının ardından, Eğitim Sen Türkiye genelinde 176, İzmir’de ise 11 okulda Kovid-19 vakasının tespit edildiğini açıkladı. Vakaların tespitinin ardından Eğitim Sen İzmir Şubeler Platformu konu hakkında açıklama yaptı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, mesleki çalışmaların uzaktan yapılmasının mümkün olmasına rağmen yüz yüze yapılmasında ısrar edilmesi ve yeterli önlemler alınmadan öğretmenlerin okullara çağrılmasının, salgınla mücadelede yaşanan eksiklikleri gösterdiğini belirtti.

Sağlık riskleri ile baş etmenin tek tek eğitim emekçilerine ve öğrencilere bırakıldığını vurgulayan Beyazadam, “Geride bıraktığımız hafta, okulların 21 Eylül’de açılması için hangi önlemlerin alınması gerektiği ve eğer önlemler alınmazsa sonuçlarının ne kadar olumsuz olabileceğini gözlemleme olanağı verdi. Okulların salgına karşı ne kadar korunaksız ve savunmasız olduğunu bizzat yaşayarak deneyimledik. Pek çok işyerinden Covid-19 tanısı konulan veya şüphesi bulunan eğitim emekçilerine ait bilgiler şubelerimize gelmeye devam etmektedir” dedi.

11 OKULDA POZİTİF VAKA

Beyazadam İzmir’de Covid-19 vakalarının görüldüğü okulların isimlerini ise şu şekilde açıkladı: “Karabağlar Tahir Merzeci Ortaokulu, Karabağlar Şht. Muhtar Mete Sertbaş Ortaokulu, Bornova Gül Sefa Kapancıoğlu Anadolu Lisesi, Şht. Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu, Şht Onb. Ali Güner Yeşilbağ Ortaokulu, Kemalpaşa Armutlu Veli Üzümcü İlkokulu, Buca Anadolu Lisesi, Meşkure Şamlı Ortaokulu, Çakabey İmam Hatip Ortaokulu, İsmail Şekip Uyal Ortaokulu.”

MEB’in bütün yükünü öğretmenlerin çektiğini belirten Beyazadam, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk; Yaptığınız aynı zamanda, öğretmenleri ‘Çalışmadan para kazanmak istiyorlar’ diyerek suçlayan Özel Okul Sahipleri Derneği Başkanının sözünü güçlendirmek anlamına gelmektedir. Sorulan soruya verdiğiniz yanıtlar diğer kamu emekçileri ile öğretmenleri karşı karşıya getirmekte, öğretmenlerin üzerindeki baskıyı artırmaktadır. Önceliğimiz okulların bir an önce açılması ve çocukların daha fazla yüz yüze eğitimden uzak kalmamasıdır. Biliyoruz ki yüz yüze eğitimden ayrı kalınan süre uzadıkça okul terk oranları artmakta, çocuk işçiliği yaygınlaşmakta, çocukların köktenci gruplar tarafından kullanılmasının oranı yükselmektedir. Çocuğun üstün yararı ve ortak geleceğimiz için okulların bir an önce açılması gerekir” ifadelerini kullandı.

Pandemi koşullarında ekipman ve personel yetersizliğine rağmen okulların düğünlere açıldığını ifade eden Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal ise, “Buca, Karabağlar ve Bayındır’da okul bahçelerinde düğün yapıldığını tespit ettik. Okullarda güvenlik ve temizlik gibi bir sürü ihtiyaç varken düğün yapılması çok ciddi risktir. Düğün salonlarında olan aynı bulaş riski okul bahçelerinde de vardır. Önümüzdeki süreçte okullarda eğitim öğretimin başlayacağını düşündüğümüz zaman, okul bahçelerinde yapılan düğünler çok daha büyük bir risk barındırıyor” dedi.

31-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş