Arama sonuçları

Eğitim Sen: Gelir güvenceli 28 günlük tam kapanma uygulansın, aşı yaygınlaşsın

Eğitim Sen: Gelir güvenceli 28 günlük tam kapanma uygulansın, aşı yaygınlaşsın

Eğitim Sen, okullardaki öğretmen, öğrenci ve personelde görülen haftalık Kovid-19 vaka artışlarını yayımlayarak "Aşı nerede" diye sordu, 28 gün tam kapanma gerektiğini vurguladı.

Evrensel'de yer alan habere göre, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), okullarda görevli öğretmenler ve personel ile öğrencilerdeki haftalık Kovid-19 vaka artışlarını yayımladı, gelir güvenceli 28 günlük tam kapanma gerektiğini vurgulayarak "Aşı nerede?" diye sordu.

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada "Aşı nerede?" sorusunu ısrarla soran toplumsal kesimlerin iktidardan yanıt alamadığı belirtilirken yetkili mercilerdekilerin önce kendilerini aşılamakta beis görmediği ifade edildi. Öğretmenlerin ve tüm eğitim emekçilerinin ne zaman aşılanacaklarını bilmediği ve okullarda yeterli tedbirlerin alınmadığı belirtilen açıklamada emekçilerin yaşamlarının riske girmesi pahasına büyük bir sorumlulukla görevlerini yerine getirmeye devam ettiği belirtildi.

"BAKANLIK DUYARLILIKTAN UZAK"

Eğitim Sen'in açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi:

"Tüm eğitim bileşenleri kaygıyla okula giderken ve hemen her gün bir yerlerde bir okul kapatılırken; öğrencilerimize, öğretmenlerimize, hizmetli ve memurlarımıza pozitif ya da temaslı teşhisi konulurken; MEB her şeyin yolunda olduğu algısıyla, yüz yüze eğitime katılımın ne kadar yüksek olduğunu açıklamaktadır. Birçok il ve bölge kırmızıya dönerken hiç rahatsızlık duymadan yapılan bu açıklamalar Bakanlığın duyarlılıktan ne denli uzak olduğunu ortaya koymaktadır.

Sağlıklı ve güvenli bir ortamda öğrencilerin eğitim hakkını ve tüm eğitim emekçilerinin çalışma hakkını önemsemeyen bir Bakanlık ve iktidarla karşı karşıyayız. Öyleyse yeniden hatırlatalım; 15 Şubat’tan 4 Nisan’a kadar toplam pozitif ve temaslı öğretmen sayısı 2558, öğrenci sayısı 3379, hizmetli- memur personel sayısı ise 246’dır. 15 Şubat-4 Nisan arasında eğitim alanında hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya ulaşmıştır. Bu rakamlar buz dağının sadece görünen yüzüdür. Sendikamıza ulaşan sınırlı bilgilerle ortaya çıkan bu tablo bile tehlikenin boyutunun ne düzeye geldiğini göstermekte, elinde tüm veriler olan MEB ise ısrarla sayıları gizlemekte ve herhangi bir açıklama yapmamaktadır."

"GELİR GÜVENCELİ 28 GÜNLÜK TAM KAPANMA"

"Tüm toplumumuzun sağlığı tehdit altındayken sağlık örgütleri ve bilim insanları, sağlık hizmetleri, belediye temizlik hizmetleri ve gıda satışı dışında, gelir güvenceli 28 günlük tam kapanmayı önermektedirler. Her şey yolundaymış gibi hareket eden MEB’in yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güvenli şekilde devamını sağlayacak bir gücünün ve iradesinin olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır. 

'Önlemler alınarak eğitim yüz yüze yapılmalıdır' diyen bir sendika olarak, yüz yüze eğitimin erteleneceği, aşılamaların hızlanacağı ve tüm tedbirlerin alınacağı gelir güvenceli dört haftalık bir kapanma sürecini desteklediğimizi belirtiyoruz. Ölümle sonuçlanmasa dahi yaşı ilerlemiş veya bünyesi zayıf bireylerin vücutlarında kalıcı hasarlar bırakan Covid-19 salgınında, eğitim bileşenlerinin yaşamı ve sağlıkları tehlikeye atılamaz ve bu riskli durum daha fazla sürdürülemez.

MEB, uzaktan eğitime erişemeyerek eğitimden kopan çocuklarımızın sorumlusudur! MEB, yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güven içinde yürütülememesinin sorumlusudur!"

08-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş