Arama sonuçları

Eğitim Sen, yüz yüze sınavlardan endişeli

Eğitim Sen, yüz yüze sınavlardan endişeli

Eğitim Sen, yüz yüze sınavlardan endişeli. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği eğitim takvimini açıkladı. Uzaktan eğitimin 22 Ocak’a kadar uzatıldığını bildiren MEB, yarıyıl tatilinin üç haftaya çıkarıldığını duyurdu. Sınav yapılmayan sınıflarda sınavların, yüz yüze ve seyreltilmiş olarak yapılacağı öğrenilirken karar hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin tepkisine yol açtı.

BirGün'ün haberine göre, MEB tarafından yapılan açıklamada bazı detayların eksik olduğunu dile getiren Eğitim Sen İzmir Şubeleri, bu eksiklerin giderilmesini istedi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sağlığımıza da haklarımıza da sahip çıkacağız” denildi.

İlkokullarda karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek olması eleştirilen açıklamada, "Uzaktan eğitime erişemeyen bu nedenle ders etkinliklerine katılamayan milyonlarca öğrencinin karnesine 'başarısız' mı yazacağız. Başarısız olan kim? Sosyal devlet olma sorumluluğunun yerine getirilmemesi nedeniyle uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler mi? yoksa halen 500 bin tableti dağıtamayan MEB mi?" ifadeleri kullanıldı.

AŞILARDA 'ACİL ONAY' SORUNU

Yüz yüze sınav için öğretmen ve öğrencilerin okullara çağrılmasının sağlık sorunları yaratacağı vurgulanan açıklamada, "Salgın koşullarında sınavların tamamı iptal edilmeli, öğrencilerin başarıları notla değerlendirilmemelidir. Uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler başta olmak üzere, salgın koşullarında sınav yapma ısrarı dezavantajlı gruplar açısından çeşitli eşitsizlikler ve mağduriyetler yaratacaktır. Önceliğimiz salgın koşullarında sınav yapmak değil öğrencilerin salgınla baş etmesine katkı sunmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve geleceğe dair umutlarının sönmesini engellemek olmalıdır" denildi.

Öğrencilerin ikamet ettikleri yerleşim yerlerinde bulunan bir okulda sınava girmelerinin çeşitli sorunlar yaratacağı ve bu dönemde sınav yapma ısrarından vazgeçmenin gerektiği dile getirilen açıklamada, "Resmi Gazetede bugün Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Yönetmeliğinde yapılan değişiklik yayınlandı. Bu değişiklikle 'etkililik, güvenlilik ve kalite ile ilgili kapsamlı verilerin henüz sağlanamadığı aşılar için bu veriler sağlanıncaya kadar Kurum tarafından AKO (acil kullanım onayı) verilebilir.' İbaresi yönetmeliğe eklendi. Aşılanacak öncelikli toplumsal kesim ve meslek grupları ile toplumun geneli açısından bakıldığında kaygıları ve akıllarda ki soru işaretlerini giderecek bir açıklama yapılmaya ihtiyaç olduğu açıktır. Aşıların tam ve geçerli denetimlerden sonra kullanılması gerekmektedir. MEB ve Sağlık Bakanlığının önünde tüm hazırlıkları yapmak ve gerekli önlemleri almak için yeterince zaman vardır. Vakit geçirmeden gerekli tüm hazırlıklar yapılmalı, aşı ile ilgili kamuoyuna yeterli ve tatmin edici bilgi verilmelidir" ifadelerine yer verildi.

21-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş