Arama sonuçları

Eğitim-Sen'den Nakşibendilere yakın vakfa dava

Eğitim-Sen'den Nakşibendilere yakın vakfa dava

Eğitim-Sen, Nakşibendi tarikatının “HakYolcular” olarak bilinen kolu İskenderpaşa cemaatine yakın Server Yaşam Vakfı'nın, okullarda faaliyet göstermesinin durdurulması ve vakıf tarafından düzenlenen bilgi yarışmasının iptali için Danıştay'a dava açtı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Nakşibendi tarikatı İskenderpaşa cemaatine yakın Server Yaşam Vakfı tarafından düzenlenecek ve 18 Ocak-5 Haziran tarihlerine yayılan “9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması” etkinliğini, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün resmi yazısı ile duyurmuştu. Yarışma için 81 ilde proje ortağı olarak belirlenen sivil toplum kuruluşlarının adları da okulların yaptığı duyurularda yer almıştı.

ETKİNLİĞİ DE DUYURDU

Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarikatların taşeronu gibi hareket ettiğini belirterek yarışmanın iptali için Danıştay'a dava açtı. 

Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından Server Yaşam Vakfı'nın 18.01.2021-05.06.2021 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm resmi/özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik, '9. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması' kapsamında faaliyet yürütmesine izin verilmiştir.

Sendikamız, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün yetkisini aşan, öğrenci ve velilerinin kişisel verilerini Server Vakfı ortağı 81 dernek ve yurtdışında ilgili kurumlarca paylaşılmasını öngören, öğretmenlere görevleri dışında sorumluluk ve iş yükleyen, Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı şartnamenin iptali ve yürütülmesinin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava açmıştır.

Eğitim Sen, dernek ve vakıfların Bakanlık veya milli eğitim müdürlüklerinin taşeronu gibi kullanılmasına karşı hukuksal mücadelesini yürütecektir." 

28-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş