Arama sonuçları

Eğitim teknolojilerine yatırım yapan kazanacak

Eğitim teknolojilerine yatırım yapan kazanacak

Eğitim teknolojilerine yatırım yapan kazanacak. 200 milyar doların üzerinde yatırım kapasitesine sahip fon temsilcilerinin yüzde 71'i Türkiye’de yatırım yapmaya devam edecek. Globalturk Capital'den yapılan açıklamaya göre, "Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Yatırım Fonları" konferansı, geçen günlerde Globalturk Capital ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Konferansa katılan uluslararası özel sermaye fonu temsilcileri, Türk ekonomisinin olumlu yönde ilerlediğini vurguladı.

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNE YATIRIM YAPAN KAZANACAK

200 milyar doların üzerinde yatırım kapasitesine sahip fon temsilcilerinin yüzde 71'i, konferansta yapılan ankette, "Türkiye'de yatırımlara devam" dedi. Globalturk Capital'in EMPEA ile ortak düzenlediği "Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları" 4. yıllık toplantısı raporu açıklandı.

Rapora göre, özel sermaye fonları temsilcileri, daha çok bölgesel büyümeyi hedefleyen şirketlere yatırım yapmayı tercih edeceklerini belirtti. Rapora göre yurtdışında satın almalar yoluyla büyüme hamlesine giren şirketlere olan ilgi artacak. İhracat yapan üretici firmalar, dijital dönüşümü sağlayanlar, teknolojiye önem verenler öne çıkacak. 

Çevreye duyarlı, iklim değişikliğini önleyecek yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği üzerine çalışan şirketlere ve üretimlerinde bunu ön planda tutanlara, sürekli inovasyon yapanlara, kadın-erkek eşitliğine, sosyal ve iyi yönetişim faktörlerine önem verenlere, finans, tarım, enerji, eğitimde teknoloji yatırımları yapanlara daha fazla yatırım gelecek. 

13-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş