Arama sonuçları

Eğitim uzaktan ama Diyanet yüz yüze söyleşiler yapıyor

Eğitim uzaktan ama Diyanet yüz yüze söyleşiler yapıyor

Eğitim uzaktan ama Diyanet yüz yüze söyleşiler yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, (DİB) eğitimin yüz yüze devam edip etmeyeceğinin tartışıldığı haftalarda, “Gençliğe Değer” isimli proje kapsamında okul okul gezdiği öğrenildi. Urfa’da ve Van'da harem-selamlık olarak ayrılan sınıflarda DİB görevlileri, çocuklarla yüz yüze söyleşiler gerçekleştirildi.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, pandemi döneminde hayata geçirdiği uygulamalar gerekçesiyle “Sorumsuz hareket etmek” ile eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı’na okulların kapısını açan, “Gençliğe Değer” isimli projenin salgın dinlemeden sürdürüldüğü öğrenildi.

‘HAREMLİK SELAMLIK’

Diyanet İşleri Başkanlığı, “Gençliğe Değer” isimli projesini 2018 yılında başlattı. Öğrencilerin sabah namazına götürülmesi için okullara gönderilen yazı ile resmen başlatılan projenin kapsamı kısa sürede genişledi. Proje kapsamında öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler yapmasına olanak sağlanan idare, “Her bir din görevlisinin 10 gence ulaşması” hedefini pandemide de rafa kaldırmadı. Urfa'daki Osman Esat Efendi İmam Hatip Ortaokulu’nda proje kapsamında düzenlenen, "Maneviyat ve Güzel Ahlak” temalı söyleşiye ilçe müftüsünün yanı sıra iki vaiz, bir din hizmetleri uzmanı da konuşmacı olarak katıldı. Kız ve erkeklerin ayrı sınıflara alındığı programda, öğrenciler salgın ortamı dikkate alınmadan sıralara boşluk bırakılmadan oturtuldu.

Proje Van’da da aynı “kararlılıkla” sürdürülüyor. Covid-19 hastası sayısının yükselme eğiliminde olduğu kasım ayı içinde düzenlenen etkinlikler çevresinde öğrenciler camilerde toplandı. Fiziki mesafe ve maske kurallarına dikkat edildiği açıklanan etkinliklerde küçük yaştaki öğrencilere manevi rehberlik hizmeti sunulduğu belirtildi.

25-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş