Arama sonuçları

YKS'nin ertelenmesi bir fırsat olabilir mi? Eğitimciler ne diyor?

YKS'nin ertelenmesi bir fırsat olabilir mi? Eğitimciler ne diyor?

YKS'nin ertelenmesi bir fırsat olabilir mi? Eğitimciler ne diyor? Eğitim uzmanları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 25-26 Temmuz'a ertelenmesini, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin daha fazla çalışması, telafi dersleri ve tekrarların yapılması açısından "fırsat" olarak değerlendiriyor.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 20-21 Haziran'da yapılması planlanan YKS'nin 25-26 Temmuz'a ertelendiğini açıklamıştı.

YKS'NİN ERTELENMESİ BİR FIRSAT OLABİLİR Mİ? EĞİTİMCİLER NE DİYOR?

Uzmanlar, üniversite adaylarına motivasyonlarını yeniden sağlayarak çalışmaya devam etmeleri önerisinde bulunuyor.

Ayrıca uzmanlar, sınavın ertelenmesiyle kazanılan yaklaşık 1,5 aylık süreyi öğrencilerin daha fazla çalışması, telafi dersleri ve tekrarların yapılması açısından "fırsat" olarak gördüklerini belirtiyor.

EVDE OLMAK DAHA ÇOK DERS ÇALIŞMAK İÇİN  AVANTAJ

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Aydın, sınavın öngörülen sürede teknik olarak yapılma imkanı olmadığından ertelenmesiyle sağlıklı bir karar alındığını dile getirdi.

Aydın, sokağa çıkmanın pek mümkün olmadığı bugünlerde öğrencilerin vakitlerini evde geçirmelerinin daha çok ders çalışmaları için büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

 ONLINE EĞİTİM SÜRECİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Aydın, gençlere şu önerilerde bulundu:

"Öğrencilerimize ilk aşamada programlı, düzenli bir şekilde çalışmayı öneriyoruz. Öğrenciler bu online eğitim sürecinde çok stratejik davranmalı. Öncelikle bu programları aksatmadan, düzenli şekilde takip etmeli. Bunun yanı sıra ellerindeki materyalleri, interneti ve web kaynaklarını da bilgi kaynağı olarak değerlendirebilir, eksiklerini telafi edebilirler. En önemlisi de bolca kitap okumalarını öneriyoruz. Çok kitap okuyan öğrencilerin üniversite sınavında bir tık üstte olduklarını biliyoruz."

1.5 AYA YAKIN BİR ZAMAN KAZANDILAR

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel de sınavın ertelenmesinin son derece doğru ve yerinde bir karar olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin bu dönemde her ne kadar uzaktan eğitime devam edecekse de eksiklerinin kalacağını belirten Taşel, şöyle dedi: "Sınavın ertelenmesiyle yaz döneminde eksikliklerin telafisi mümkün olacaktır. Yani öğrenciler 1,5 aya yakın bir zaman kazanmış oldu. Bu anlamda eğitim kurumları da dönemin sonunda yoğunlaştırılmış programlar uygulayarak öğrencileri için konuların tekrarını yapmış olacaklar."

Taşel, YKS'de üniversite adaylarını 9, 10 ve 11'inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12'nci sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacaklarını hatırlattı. Taşel'in öğrencilere önerileri şöyle:

"Öğrenciler uzaktan eğitime mutlaka katılmalılar. Uzaktan eğitim, aynı zamanda tetikleyici, teşvik edici bir unsurdur. Dersi dinleyince arkasından da ders çalışma ihtiyacı doğar. Öğrenciler bu dönemde konu tekrarları yaparak, sınava daha iyi hazırlamış olacaklar. Sınava hazırlanan 12. sınıf öğrencileri ve mezun öğrenciler, sadece 12'nci sınıf değil 9, 10 ve 11'nci sınıfa yönelik konuları da gerek EBA'dan gerek özel öğretim kurumlarının yapmış olduğu yayınlardan dinlemelidirler. Önemli olan öğrencilerin öğrendiği konuları iyi öğrenmiş ve pekiştirmiş olmasıdır."

28-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş