Arama sonuçları

Eğitimcilerden seçmeli dersler uyarısı: Veli ve öğrenci seçsin

Eğitimcilerden seçmeli dersler uyarısı: Veli ve öğrenci seçsin

Seçmeli ders seçimi başladı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-okul sistemi üzerinden 2022-2023 eğitim öğretim yılına ait seçmeli derslerin seçim işlemlerinde son gün 21 Ocak. Eğitimciler ise seçmeli ders seçiminin öğrenci ve veli tarafından yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Eğitim Sen yaptığı açıklamada, geçmişte okul yönetimlerinin, öğretmen yokluğunu gerekçe göstererek, özellikle dini içerikli derslerin seçilmesi için büyük çaba gösterdiği, neredeyse bunu zorunlu tuttuğu uygulamaların kamuoyuna yansıdığını hatırlattı. Sendika, seçmeli derslerin belirlenmesi ve öğrencilerin özgür iradesiyle seçim yapabilmeleri konusunda çok daha dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Sendika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

KRİTER ÖĞRENCİNİN İLGİSİ OLMALI

Seçmeli ders tercihlerinde temel ölçütün öğrencinin ilgi ve yetenekleri olması gerekirken, her ders seçme döneminde öğretmen durumu ve fiziki olanakların yetersizliği gerekçe gösterilerek, sadece önceden belirlenmiş bazı derslerin seçilmesini istemek çelişkili bir durumdur. Ataması yapılmayan öğretmenlerin ataması yapılarak öğretmen yokluğu gerekçesi rahatlıkla ortadan kaldırılabilir.

SEÇMELİ DERS UYGULAMASI

Yıllardır sınırlı sayıda seçmeli derse sıkıştırılan seçmeli ders uygulaması, sınav odaklı eğitim sistemi nedeniyle ağırlıklı olarak matematik, İngilizce, spor etkinlikleri, bilim uygulamaları alanlarıyla dini içerikli derslerle sınırlı olmanın ötesine geçmemektedir. Geçmişte yaşandığı gibi bazı derslerin öğrencilerimiz için 'zorunlu seçmeli' hale getirilmek istenmesi kabul edilemez.

Sendika okul yöneticileri ve öğretmenler tarafından belli dersleri seçmeye yönlendirmenin bir suç olduğuna dikkat çekerek, şubelere başvurulması halinde hukuki sürecin başlatılacağını dile getirdi.

 

 

 

08-01-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş