Arama sonuçları

Eğitimden umutlarını kesmişler

Eğitimden umutlarını kesmişler

Genci de yaşlısı da eğitimden umudunu kesmiş durumda. Saha çalışmaları KONDA Araştırma ve Danışmanlık tarafından 3 bin kişiyle gerçekleştirilen Türk Eğitim Derneği’nin düşünce kuruluşu TEDMEM’in “Siyasi Partilerin Eğitim Vaatlerinin Seçmen Tercihlerindeki Rolü Araştırması” sonuçlarına göre gençler, eğitim sistemine öncelik verilmesini istiyor ama eğitimden de umutlarını kesmiş durumdalar.  

EĞİTİM OLURSA GÜÇLÜ TÜRKİYE OLUR

Katılımcıların yüzde 34’ü aldığı eğitimin kendisine bir şey katmadığını belirtirken, eğitimin kendi çocuğuna bir şey katmayacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 16. Araştırma kapsamında her 10 kişiden 8’i ancak eğitim seviyesi yükselirse Türkiye’nin güçlü bir ülke olacağını düşünürken, her 3 kişiden 2’si para ve statü sahibi olmak için iyi bir eğitimin şart olduğunu ifade ediyor.

EĞİTİM SİSTEMİ ‘KÖTÜ’ DİYORLAR

Araştırma verilerine göre toplumun yalnızca yüzde 17’si eğitim sisteminin iyi/çok iyi olduğunu düşünürken, ​toplumun yarısından fazlası ise eğitim siteminin kötü/çok kötü olduğunu, ​18-24 yaş aralığındaki gençlerin yalnızca yüzde 7’si eğitim sisteminin iyi/çok iyi olduğunu, ​her 10 gençten en az 7’si ise eğitim sisteminin kötü/çok kötü olduğunu düşünüyor.

SINAVLARDAN BIKMIŞLAR

18-24 yaş arasındaki gençlerin eğitim sisteminde en fazla sorun olarak gördüğü konuların başında yüzde 35 ile “eğitimin sınavlara dayalı olması” ve yüzde 34 ile “eğitimcilerin niteliği” yer alıyor. “Eğitimin siyasetin kontrolünde olması” (yüzde 33) da gençlere göre belli başlı eğitim sistemi sorunları arasında gözüküyor.

EKONOMİ VE EĞİTİM İLK İKİ SIRADA

Araştırma kapsamında “Siyasetçiler neye öncelik versin?” sorusuna verilen cevaplar içinde eğitim, ekonomiden sonra ilk sırada geliyor. 18-24 yaş aralığındaki her iki gençten biri eğitim sistemine öncelik verilmesini istiyor.

 

 

 

 

12-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş