Arama sonuçları

Eğitime ara mobbinge devam

Eğitime ara mobbinge devam

Eğitime ara mobbinge devam. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, okul yönetimlerinin, 31 Mayıs’a kadar idari izinli olan öğretmenler üzerinden baskı kurduğu öğrenildi. Muğla’daki bir lise müdürünün, dün okul bahçesinde bir toplantı gerçekleştirdiği ve öğretmenlerin toplantıya katılımını zorunlu tuttuğu, Tekirdağ’daki bir okul müdürünün ise öğretmenlere sürekli yazı göndererek çeşitli işler talep ettiği bildirildi.

Okul yöneticileri, koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime verilen arada kendilerini gösterme telaşına düştü. 31 Mayıs’a kadar, “Uzaktan eğitim görevlerini yapmak” koşulu ile idari izinli olan öğretmenlerin, okul müdürlerince farklı işler yapmaya zorlandığı ortaya çıktı.

YOKLAMA YAPILDI

Muğla Milas’ta yer alan bir lisenin yönetimi, dün okul bahçesinde toplantı yaptı. Lise yönetimi, MEB’in öğretmenlerin idari izinli olması yönündeki kararını yok sayarak, tüm personeli toplantıya çağırdı. Okul yönetimi, toplantıya katılımın zorunlu olduğunu toplantının birinci gündem maddesini, “Açılış ve Yoklama” şeklinde oluşturarak gösterdi.

Muğla’dakine benzer bir tablo Tekirdağ’da da yaşandı. Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde yer alan bir okulun müdürü, öğretmenlerin idari izinli olduğunu yok sayarak öğretmenlere çeşitli yazılar gönderdi. Yüz yüze eğitime verilen ara nedeniyle uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerine ulaşmaya çalışan öğretmenlere gönderilen yazılar ile öğretmenlere çeşitli görevler verilmek istendiği ifade edildi.

GENELGELERE AYKIRI

Eğitim Sen’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, okul yöneticilerinin öğretmenlerin 31 Mayıs’a kadar idari izinli olduğunu dikkate alması gerektiği vurgulandı. Sendikanın, öğretmenler üzerinde baskı kurarak kendini göstermek isteyen okul yönetimlerinin bu anlayışı acilen terk etmesi uyarısında bulunduğu açıklamasında, “Eğitim yöneticileri öğretmenlerin yürürlükteki mevzuata göre görevlerini yaptıklarını ve haklarının farkında olduklarını unutmamalıdır. Salgınla ilgili yayınlanan genelgeler hala yürürlükteyken bu şekilde bir toplantının düzenlenmesi genelgelere muhalefet etmek anlamına gelmektedir” ifadeleri kullanıldı.

15-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş