Arama sonuçları

Eğitime erişimde ‘sayılarla’ yaşananlar: Sistem dışındalar

Eğitime erişimde ‘sayılarla’ yaşananlar: Sistem dışındalar

Eğitime erişimde ‘sayılarla’ yaşananlar: Sistem dışındalar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “Sayılarla Uzaktan Eğitim” adı altında paylaştığı veriler, milyonlarca öğrencinin pandemi sürecinde eğitim sisteminin dışında kaldığını ortaya koydu. 16 milyonu aşkın öğrenciden EBA’yı kullananların sayısı en fazla 10,3 milyona ulaştı.

 

Covid-19 salgını nedeniyle dijital platformlara taşınan eğitim, dezavantajlı öğrencilerin eğitime erişim sorununu daha da görünür kıldı. Bakanlığın yayımladığı “Sayılarla Uzaktan Eğitim” verileri, eğitime erişimde yaşanan sorunları gün yüzüne çıkardı.

EĞİTİME ERİŞİMDE ‘SAYILARLA’ YAŞANANLAR: SİSTEM DIŞINDALAR

Rapora göre, EBA’yı 21 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında 10 milyon 14 bin 413 öğrenci, 799 bin 299 öğretmen kullandı. Rapora göre EBA’nın en fazla tekil kullanıcı sayısına ulaştığı ay eylül ayı oldu. Eylül ayındaki aylık tekil kullanıcı sayısının 10,3 milyon olduğu belirtildi. Covid-19 salgınının Türkiye’de ilk kez görüldüğü mart ayındaki tekil kullanıcı sayısının ise 6,9 milyon olduğu bildirildi.

EBA üzerinden gerçekleşen canlı derslere ilkokul kademesinden 6,5 milyon, ortaokul kademesinden 3,5 milyon, lise kademesinden ise 2,5 milyon öğrenci katıldı.

CEP TELEFONU İLE KATILIYORLAR

Veriler, uzaktan eğitim için kullanabileceği bilgisayarı olmayan öğrencilerin sayısına ilişkin de önemli ipuçları verdi. Buna göre, 10,3 milyon öğrencinin yalnızca yüzde 27’si uzaktan eğitime bilgisayarı ile katılabildi. EBA’ya cep telefonu ile katılanların oranı yüzde 65, tableti ile katılanların oranı ise yüzde 8 oldu.

13-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş