Arama sonuçları

Eğitime ışık tutacak fikirler yarışacak

Eğitime ışık tutacak fikirler yarışacak

Eğitime ışık tutacak fikirler yarışacak. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri Yarışması'nda; eğitim ve öğretimde teknoloji entegrasyonu ile öğrenmeyi kolaylaştıracak, kalıcı hale getirecek çözümler üretecek genç beyinler yarışıyor.

EĞİTİME IŞIK TUTACAK FİKİRLER YARIŞACAK

TEKNOFEST açıklamasına göre, ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunların katılabildiği yarışmada gençlerden prototip ürün, eğitsel yazılım, eğitsel oyun, eğitsel simülasyon ve yenilikçi teknolojiler üzerinde projeler geliştirmesi bekleniyor. Yarışmaya 28 Şubat'a kadar başvuru yapılabiliyor.

Eğitim Teknolojileri Yarışması'nda, öğrenmede verimliliği en üst seviyede tutarak öğrencilerin çevrimiçi veya çevrim dışı öğrenme platformlarında kullanabileceği bilgisayar destekli veya mobil kullanıma uygun çözümler üretmeleri değerlendirme kriterleri arasında yer alıyor.

Öğrencilerden belirlenmiş bir eğitim programı dahilinde ve interaktif bir şekilde uygulama yapabileceği etkileşimli içerikler gibi dijital uygulamalar geliştirmesi de bekleniyor.

İlkokul ve lise seviyesinde birincilerin 12 bin TL, ikincilerin 7 bin TL, üçüncülerin 4 bin TL, üniversite seviyesinde ise birincinin 15 bin TL, ikincinin 10 bin TL ve üçüncünün 5 bin TL ödül alacağı yarışmada dereceye girenler, ödüllerini 21-26 Eylül'de Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST'te alacak.  

17-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş