Arama sonuçları

Eğitime trafo engeli

Eğitime trafo engeli

Eğitime trafo engeli. İstanbul Büyükçekmece’de Adem Çelik İlkokul ve Ortaokulu’nda 2017’de yıkılan ve bir yılda tamamlanması planlanan inşaat, okul alanındaki trafo yüzünden bitirilemedi. Okul alanındaki trafoyu taşıması gereken BEDAŞ’ın, trafo kaldırma işlemini 2020 yılına ertelediği ortaya çıktı. Tek binanın bitirilmesinin ardından zorunlu olarak ikili öğretime devam eden öğrenciler, bahçesi inşaat alanı olan okulda okumak zorunda kaldılar.

Cumhuriyet'in haberine göre, 1990 yılında yaptırılan Adem Çelik İlkokul ve Ortaokulu, MEB’in plansız çalışması nedeniyle 1500’e yakın öğrenci ve veli mağdur oldu. Yaklaşık iki yıl önce yıkılma kararı alınan ve ihalesi gerçekleştirilen okul vaktinde bitirilemedi.

Okul alanına yapılması planlanan iki binanın bir yıl içinde tamamlanması planlandı. Biri ilkokul diğeri de ortaokul olarak planlanan binanın inşaatı sırasında öğrenciler de farklı bir lisenin sınıflarında öğretime devam etti. Ancak bir yılda tamamlanması beklenen okul inşaatının iki yılda sadece yarısı bitirilebildi. Öğrencilerin oyun alanı olması gereken alan inşaat sahası olarak kullanılırken, gecikmenin nedeninin alandaki elektrik trafosu olduğu ortaya çıktı.

“MEB BÜROKRATLARI DUYARSIZ”

Eğitim-İş Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmuk, “Okul, bölgede tercih edilen başarılı bir okul. Ancak iki yıldır sorunlar yumağına dönmüş. Okul idaresinin de elinden bir şey gelmiyor. Veliler geçen yıl bir lisede çektikleri çile sonrasında okullarına döndükleri için sevinirken binanın birinin tamamlanamaması nedeniyle yine mağdurlar” dedi.

Balmuk, Binanın neden tamamlanmadığını “Müteahhit firmanın, arsa içerisinde bulunan BEDAŞ’a ait elektrik trafosunun olduğu alana bina yapması gerektiğini fakat trafonun kaldırılması işlemi yapılmadığı için inşaata başlayamadıklarını belirterek, trafonun taşınması konusu ihale şartlarında yer almadığından firma bu işe girmiyor” sözleriyle açıkladı. Balmuk, “MEB bürokratları duyarsız, çözümsüz ama hiç suçu olmayan çocuklar cezalandırılıyor” diye konuştu.

Trafonun kaldırılmasına ilişkin mücadele de sonuçsuz kaldı. 2017’de başlatılan yıkımın ardından süreç 2020’nin sonuna sarktı. CİMER üzerinden tarafonun taşınmasına ilişkin sorulara yanıt veren BEDAŞ, “Trafo merkezinin deplasesini içeren projemiz bulunmamakta olup, ilgili deplase projesi 2019 yılı yatırım programına dahil edilememektedir. Ancak bahse konu deplase işleminin 2020 yılı yatırım programı kapsamında değerlendirilebilmesi hususunda gerekli tespit ve proje çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

21-10-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş