Arama sonuçları

Eğitimin geleceği tartışılıyor

Eğitimin geleceği tartışılıyor

Türkiye Maarif Vakfı’nın (TMV) düzenlediği ve dünyanın farklı ülkelerinden eğitimcilerin konuşmacı olarak katıldığı İstanbul Eğitim Zirvesi dün yapıldı. Eğitimde Yeni Eğilimler ve Dönüşüm temasıyla ilki gerçekleştirilen, iki gün sürecek  zirvede, eğitime ilişkin analiz, gelecek perspektifleri, kuramsal yaklaşımlar ve uygulamalar tartışılacak.

"TEMPONUZU DAHA DA ARTIRIN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye, video mesajla katıldı. Dünyanın en sıkıntılı, en zorlu coğrafyalarında Türkiye Maarif Vakfı’nın büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Erdoğan, “Bugün vakfımız 6 farklı kıtanın 47 ülkesinde açtığı 414 eğitim kurumuyla yaklaşık 50 bin öğrenciye hizmet veriyor. Türkiye Maarif Vakfı, sadece FETÖ’cü alçakların sebep olduğu tahribatın giderilmesinde değil aynı zamanda bulunduğu ülkelerde eğitim fırsat eşitliğinin temininde de önemli rol oynuyor” dedi. Erdoğan, eğitimcilere, “Sizlerden büyük bir devletin ve büyük bir milletin mensupları olduğunuzun bilinciyle temponuzu daha da artırmanızı bekliyoruz” diye seslendi.

"HER BİR ÇOCUĞUN NİTELİKLİ EĞİTİME ERİŞİMİ İÇİN ÇABA GÖSTERMELİYİZ"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise pandemide sağlıkla birlikte insanlığın üzerinde en fazla durması gereken konunun eğitim olduğuna dikkat çekti. Eğitimin geleceğinin de masaya yatırılmasının artık zorunluluk arz ettiğini aktaran Özer, “Pandemi sürecinin öğrenciler arasında oluşturduğu uçurumu kapatmak, bu sürecin yarattığı öğrenme kayıplarını telafi etmek eğitim politikalarımızın en büyük hedefi olmalıdır" dedi.

26-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş