Arama sonuçları

Eğitimin sürekliliği için düzenleme yapılmalı

Eğitimin sürekliliği için düzenleme yapılmalı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve TTB Okul Sağlığı Çalışma Grubu’nun yaptığı ortak açıklamada, okulların açılmasının üzerinden bir hafta geçtiğini hatırlatılarak, “Tam zamanlı yüz yüze eğitimin sürekliliği için düzenleme yapılmasının şart olduğu” vurgulandı. BirGün'den Oktay Evsen'in haberine göre yapılan açıklamada, okulların bir buçuk yılın ardından geçtiğimiz hafta tüm kademelerde açıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DEVAMI İÇİN

“Tam zamanlı yüz yüze eğitimin kesintisiz bir şekilde devam etmesi için tüm topluma çağrımız: Yetişkin aşılamalarının bir an önce tamamlanması ve sınıf mevcutlarının 30’un altında tutulması için gerekli düzenlemelerin yapılması için hükümete sorumluluklarını hep beraber bir kez daha hatırlatalım.”

12 YAŞ ÜZERİ ÇOCUKLARIN AŞILANMASI TEŞVİK EDİLMELİ

Açıklamada, okullarda yüz yüze eğitimin güvenli bir şekilde devam etmesi için şu üç noktaya dikkat çekildi:

•Toplumdaki bütün yetişkinlerin aşılanması okulların en uzun süre, en güvenli şekilde açık tutulabilmesi için en kritik uygulamadır. Bu nedenle aşılamanın tamamlanması için daha fazla çaba gösterilmeli, aşısız yetişkinlerin toplum sağlığını riske atmasını sınırlayan uygulamalar artırılmalı ve 12 yaş üzerinin aşılanması teşvik edilmelidir.

•Okullarda çalışan tüm yetişkinlerin aşılamalarının tamamlanması elzemdir. Haftada iki kez PCR testinin pratikte uygulanması çok zordur. Bu nedenle, okullarda çalışan yetişkinlerin aşılanması asıl çözüm olacaktır. Sağlık bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın PCR testi uygulamasında ayrı tutum aldığı ve bu uygulamanın somut olarak hayata geçmediği de tarafımıza gelen bilgiler dahilindedir.

SINIF MEVCUTLARI AZALTILMALI

•Yüksek yayılımda olmamız sebebiyle sınıf mevcutlarının mutlaka 30’un altına düşürülmesi gereklidir.

“Sınıf mevcutlarını düşürmek için öğrencilerin okula gittiği gün sayısından feragat edilmemesi çok önemlidir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir buçuk sene boyunca hiçbir hazırlık yapmamıştır” diyen açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Sağlık ve eğitimin bileşenlerinin öğretmen alımı ile sınıf mevcutlarının azaltılması konusundaki çağrıları şimdiye kadar ne yazık ki karşılıksız kalmıştır. Çok kalabalık ve dersliği olmayan okullarda dahi okulun 7 gün açık tutulması ile yüzde 40 ek alan yaratılması ve 50 kişilik sınıfların 36’nın, 42 kişilik sınıfların 30’un altına düşürülmesi mümkündür. Bu ve benzeri çözümler için öğretmen alımı en kritik basamaktır.”

13-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş