Arama sonuçları

Ek bütçe verilmeli, öğretmen ataması yapılmalı

Ek bütçe verilmeli, öğretmen ataması yapılmalı

Ek bütçe verilmeli, öğretmen ataması yapılmalı. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) ek bütçe verilerek öğretmen ataması yapılması gerektiğini söyledi.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milli eğitimin temel sorunlarının çözülmeden, sınıfların bugün bir bölümünün daha öğretmenleriyle buluştuğunu ifade etti.

Bugün, 2004 yılında öğretmenlik yaptığı Mamak Cengizhan İlköğretim Okulu'nu ziyaret ettiğini aktaran Kaya, okulda yeterli derecede temizlik hizmeti olmadığını gördüğünü ancak dezenfektan ve maske konusunda ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.

EK BÜTÇE VERİLMELİ, ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMALI

Okulda bilgisayar öğretmeninin bulunmadığını vurgulayan Kaya, "Ankara'nın göbeğinde sorunlar tam anlamıyla çözülememişse, sağlıklı bir eğitim öğretimden bahsetmemiz mümkün değil" dedi.

VELİLER KARAR VERİYOR

Çocuğun okula gidip gitmemesinin sorumluluğunun velilere bırakıldığını belirten Kaya, şöyle dedi:

"Velilerin kaygıları devam ediyor çünkü Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yeterli bilgilendirme yapılmadı ve güvence verilmedi." diye konuştu.

Kaya, köy okullarının da hizmete açılmasını istedi. Sayıştay'ın 138 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu açıkladığına dikkati çeken Kaya, şöyle konuştu:

"Öğretmen açığı sorunu ücretli öğretmenlerle çözülemeyecek kadar büyüktür. Meclis, Milli Eğitim Bakanlığının 2020 bütçesine ek bütçesi vermeli ve öğretmen ihtiyacı acilen giderilmelidir."

12-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş