Arama sonuçları

Ekonomik kurtuluş için bilimsel eğitim çağrısı

Ekonomik kurtuluş için bilimsel eğitim çağrısı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, eğitimin sağlıklı ve bilimsel bir noktaya evrilmesinin ekonomik alanda da kurtuluşu sağlayacağını belirtti. Kaya, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM'de bütçe görüşmelerin başladığını anımsattı.

Bütçenin enflasyon ve kur farkı nedeniyle anlamsız hale geldiğini söyleyen Kaya, "Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu bütçe rakamlarıyla yatırım yapması mümkün değildir" dedi.

70 OKUL YAPILACAK MI?

Kaya, enflasyon ve kur artışlarından en çok inşaat sektörünün etkilendiğini belirterek, şöyle dedi: "Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sadece Ankara için 2022 yılında 70 okul yapacaklarını açıkladı. Ankara'da tamamlanmamış 56 okul var. 2019 yılında teslim almanız gereken ve halen teslim alamadığınız okulları bir teslim alın. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesiyle okul ve derslik yapılamayacak, öğretmen açığı da derinleşecek. Ülkenin kurtuluşu eğitimde. Eğitimin sağlıklı ve bilimsel bir noktaya evrilmesi demek, ekonomik alanda da kurtuluşumuzu sağlamak demektir. Eğitimde sorunu çözmek isteyen siyasal iktidarın birinci vazifesi, tüm eğitim çağına gelmiş çocuklar için eşitlik temeli içerisinde olanakları da sağlayarak parasız, laik demokratik eğitim anlayışını hayata geçirmektir."

07-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş