Arama sonuçları

Elif ile Alp serisinin 4. kitabı ‘Okul Heyecanı’ çocuklarla buluşuyor

Elif ile Alp serisinin 4. kitabı ‘Okul Heyecanı’ çocuklarla buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Kovid-19 salgını döneminde psikolojik sağlamlığı artırmak amacıyla okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için yayımladığı Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçığı "Elif ile Alp" serisinin dördüncüsü "Okul Heyecanı", e-Kitap olarak paylaşıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yüz yüze eğitim öğretimin başladığı bugünlerde, çocukların sevdiği karakterler Elif ve Alp, bu kitapta yaşıtları gibi "okul heyecanı" yaşıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kitaba ilişkin değerlendirmesinde, Elif ile Alp serisinin öğrenci, öğretmen ve velilerin büyük beğenisini kazandığını belirtti.

“NORMALLEŞME SÜRECİNE UYUM SAĞLAMALARINI KOLAYLAŞTIRACAK”

"Okul Heyecanı" adlı yeni kitapla çocukların salgının travmatik etkileriyle baş etmeleri ve normalleşme sürecine uyum sağlamalarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Selçuk, kitapta öğrenciler ve ailelerinin interaktif yapabilecekleri pek çok etkinlik bulunduğunu bildirdi.

Çocukların kaygılarından arınmaları için psikoeğitsel desteklenmesini çok önemsediklerini belirten Selçuk, şunları kaydetti:

"Bu yeni kitabımızla, çocuklarımız kendileriyle rahatlıkla özdeşleştirdikleri Elif ve Alp'in yaşantıları üzerinden yüz yüze eğitim sürecinde okulda uymaları gereken kuralları daha iyi özümseyecek. Ayrıca kitapta yer alan etkinlikleri yaparak kendilerini sağlıklı şekilde ifade edebilecekler."

81 İLDEKİ OKULLARA GÖNDERİLDİ

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, salgının başından bu yana psikososyal destek hizmetleri kapsamında, bu süreçte çocuklarda görülebilecek ortak ruhsal tepkileri azaltmak ve psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek için çok yönlü çalışmalar yapıyor.

Bu kapsamda birçok etkinlikler gerçekleştirildi, görsel materyaller hazırlandı.

Çocukların yeni durumlara uyumunu kolaylaştırmak, korku, kaygı gibi duygularını bazı kahramanlar üzerinden ifadelerine imkan vermek ve yaz döneminde keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla da "Elif ile Alp Çocuklar İçin Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçıkları" serisi oluşturuldu.

Her bir kitaptan 30'ar bin adet basıldı ve 81 ildeki okullara gönderildi. Çalışma ayrıca e-Kitap olarak da Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Psikososyal Bilgilendirme Rehberi Kitaplığı'nda yerini aldı.

"Okul Heyecanı" kitabına, e-Kitap olarak bu linkten ulaşılabilecek.

05-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş