Arama sonuçları

En Etkili Bilim İnsanı Listesi’ne, bin 150 Türk akademisyen girdi

En Etkili Bilim İnsanı Listesi’ne, bin 150 Türk akademisyen girdi

ABD’deki Stanford Üniversitesi’nden Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve ekibi tarafından oluşturulan Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi, Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

Milliyet'te yer alan habere göre, “Kariyer boyu etki” ve “Yıllık etki” olmak üzere iki kategoride oluşturulan listede nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent, atıf, makale, atıf alan makale sayısı, h-indeks, hm-indeks ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

YÜZDE 2'DE YER ALANLAR

22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında 2020 yılında ilk yüzde 2’lik dilime giren başarılı bilim insanlarının yer aldığı listede, “Yıllık etki” kategorisinde toplam 190 bin 63 bilim insanı değerlendirildi.

Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den bin 150 bilim insanı dahil olurken, İTÜ’den 50 isim listeye girdi.

Listede 42 akademisyenle Fırat Üniversitesi ikinci, 38 akademisyenle Koç Üniversitesi üçüncü oldu. Sıralamayı 35 akademisyenle Hacettepe, 34 akademisyenle ODTÜ, 30 akademisyenle Erciyes, 29 akademisyenle Gazi, 26 akademisyenle Bilkent üniversiteleri takip etti.

05-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş