Arama sonuçları

En iyiler hukuk fakültesine girecek

En iyiler hukuk fakültesine girecek

En iyiler hukuk fakültesine girecek. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargı Reformu Stratejisi kapsamında YÖK’ün hukuk fakülteleri için aldığı başarı sırası barajını hatırlatarak şöyle dedi:

Hukuk fakültelerine girişte eşik neredeyse iki katına yükseltildi. Çünkü artık en iyinin iyisi öğrenciler hukuk fakültelerine girebilecek.

EN İYİLER HUKUK FAKÜLTESİNE GİRECEK

Hukuk alanındaki mesleklere girişte sınav getirildi. Bu ikisini yan yana koyduğumuzda 4-5 sene sonra bugünküne kıyasla çok daha ileri seviyede, çok daha iyi yetişmiş hukuk mezunlarımız olacak. Bunlar kürsülere çıkıp o giysileri giydiklerinde bilgiyle donanmış öz güvenle kararlar verecekler, vatandaşları savunacaklar,  soruturmalar, yargılamalar yapacaklar."

HUKUK FAKÜLTESİ BARAJI 125 BİN OLDU

YÖK, geçtiğimiz ekim ayında aldığı kararla hukuk fakülteleri için 190 bin olan başarı sırası barajını 125 bine yükseltildi. Başarı sırası barajı olmayan eczacılık ve diş hekimliği bölümlerine ilk kez başarı sırası barajı getirildi. Buna eczacılık fakülteleri için en düşük başarı sırası barajı 100 bin, diş hekimliği fakülteleri için en düşük başarı sırası barajı da 80 bin oldu. Her iki bölüm de Sayısal (SAY) puanıyla öğrenci alıyor ve adayların tercih için SAY puanda bu başarı sırası barajlarına ulaşmaları gerekiyor.

25-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş