Arama sonuçları

En önemli hedef eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi

En önemli hedef eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi

AK Parti Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi ve kalitenin artırılmasının en önemli hedef olduğunu söyledi.

Erdoğan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, eğitimde fırsat eşitliği ve yardımcı kaynak destek paketi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

DEZAVANTAJLI BÖLGELERE ÖNCELİK

Erdoğan, kaynak kullanımında dezavantajlı bölgelere öncelik vererek, Türkiye'nin en gelişmiş bölgelerindeki eğitim olanaklarını en ücra yerdeki öğrencilere ulaştırmak için gerekli hizmetleri hayata geçirdiklerini belirtti. Erdoğan, "Bu yatırımlarla Türkiye'nin her yerinde yaşayan öğrenci ve öğretmenlerimize eşit öğrenme ve öğretme imkanı sağladık. Artık şehrin ortasındaki okul da dağın ardındaki okul da aynı imkanlara erişebilmektedir" dedi.

12'İNCİ SINIFA KADAR KAPSAMLI BİR YARDIMCI KAYNAK DESTEK PAKETİ HAZIRLANDI

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurduğu altyapı ve sistemlerle eğitimdeki en yeni gelişmeleri, en kaliteli materyalleri ve öğrenme imkanlarını ücretsiz şekilde her öğrencinin imkanına sunduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Eğitimde fırsat eşitliğinin güçlendirilmesi ve kalitenin artırılması MEB ve devletin en önemli hedefidir" dedi.

Erdoğan, MEB'in hem mevcut eğitimi desteklemek hem de uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için ikinci sınıftan 12'nci sınıfa kadar kapsamlı bir yardımcı kaynak destek paketi hazırladığını ifade etti.

Paketin bu ay kullanıma açıldığını belirten Erdoğan, hem online hem de basılı olarak tüm öğrencilere ulaştırılacak yardımcı kaynaklar ile velilerin yükünün hafifleyeceğini söyledi.

Erdoğan, özel eğitim öğrencilerinin de ihmal edilmediğinin altını çizerek, pakete MEB'in meb.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.

03-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş