Arama sonuçları

Engelli çocuklar için ‘taşımalı eğitim’ desteği tekrar başladı

Engelli çocuklar için ‘taşımalı eğitim’ desteği tekrar başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, okulların açılmasıyla Engelli Öğrencilerin Okullarına Ücretsiz Taşınması Programı'na devam ettiklerini bildirdi. Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi özel eğitim okulları, özel eğitim sınıfları öğrencileri ile yaygın kursiyerlerin evlerinden okullarına erişiminin sağlanması amacıyla yürütülen, ancak uzaktan eğitimle beraber bir süre ara verilen Engelli Öğrencilerin Okullarına Ücretsiz Taşınması Programı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

SERVİS ARAÇLARIYLA ÜCRETSİZ ERİŞİM

Bakan Selçuk, şöyle dedi: "Özel gereksinim gerektiren çocuklarımızın eğitime erişimini önemsiyor ve ailelerin yanında olmaya devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz Engelli Öğrencilerin Okullarına Ücretsiz Taşınması Programı ile özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızın erişilebilir servis araçlarıyla okullara ücretsiz erişiminin sağlanması için ailelerimize destek sağlıyoruz." 

NE KADAR KAYNAK KULLANILDI?

Programdan görme, işitme, ortopedik, otizm, zihinsel gibi tüm engel gruplarının yararlanabildiğini belirten Selçuk, şunları kaydetti: "Salgın sürecinde okulların uzaktan eğitim sistemine geçmesiyle bir süre ara vermiştik. Okulların açılmasıyla beraber tekrar çocuklarımızın ücretsiz olarak evlerinden okullarına erişimini sağlamaya devam ediyoruz."

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Taşımalı Eğitim Projesi kapsamda 2019-2020 öğretim yılında 117 bin engelli öğrenci için 322 milyon lira kaynak kullanıldığını ifade etti.

19-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş