Arama sonuçları

Engelsiz Yaşam Merkezleri'nin sayısı arttı

Engelsiz Yaşam Merkezleri'nin sayısı arttı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, engellilere gündüz hizmet verilen "Engelsiz Yaşam Merkezi" sayısı 130'a ulaştı.

AA muhabirinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, 2005 yılında Engelliler Hakkında Kanun ile Bakanlık tarafından sağlıktan eğitime, istihdamdan siyasal yaşama katılıma, erişimden engelli bireylerin bağımsız yaşamlarını destekleyecek toplum temelli hizmetlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar hayata geçirildi.

BÜTÜNLEŞİK BAKIM MODELİ

 

Engelli ve yaşlılara yönelik bakım hizmetleri, "Bütünleşik Bakım Modeli" kapsamında gerçekleştirildi, engellilerin ailelerinin yanında desteklenmesine yönelik uygulamalar desteklendi.

Engellilere yönelik, gündüz hizmet verilen Engelsiz Yaşam Merkezleri'nin sayısı artırıldı. Bu alanda yapılan yatırımlarla 2018 yılında 7 olan merkez sayısı 130'a ulaştı. Şu anda 1637 engelliye bu merkezlerde hizmet sunuluyor.

SOSYAL, KÜLTÜREL, SPORTİF FAALİYETLER YAPILABİLİYOR

Engelsiz Yaşam Merkezlerinde, engellilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapabilmesine imkan sunuluyor.

Merkezlerde ayrıca bireysel ve grup eğitimlerin yanı sıra müzik, güzel sanatlar, ahşap, robotik kodlama ve gastronomi mutfağı gibi sosyal atölyelerinde çalışmalar yapılabiliyor.

Merkezdeki hizmetlerden yararlanmak isteyenler, ikamet ettikleri yerlerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'ne başvurabiliyor.

12-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş