Arama sonuçları

Erasmus’un yeni programı belli oldu, kaçırmayın

Erasmus’un yeni programı belli oldu, kaçırmayın

Gelen bir son dakika haberine göre; Her yaştan kişiye yurt dışında eğitim, öğretim, staj, kurs, gönüllülük imkânları sunan Erasmus+’ın 2021-2027 yılları arasını kapsayan yeni dönem programı belli oldu.

Milliyet Gazetesi’nden Mine Özdemir Güneli’nin haberine göre, Avrupa Komisyonu tarafından yeni dönemde 28,4 milyar Euro bütçe ayrılan programda çevreye duyarlı, sürdürülebilirliği esas alan uygulamaların yapılması hedefleniyor. Dezavantajlı kişilerin programlara katılımını artırmak için tedbirler alınmasının öneminin vurgulandığı programda öne çıkan yeni düzenlemeler şöyle:

JEAN MONNET GENİŞLETİLDİ

Avrupa’yı Keşfet ile 18 yaşındaki gençler, Interrail biletiyle Avrupa’nın tarihi, turistik ve kültürel mekânlarını ziyaret edebilecekler.

Gençlik Katılımı faaliyeti ise gençlerin demokratik hayata katılmaları, ortak değerler ve temel haklar konusunda farkındalık geliştirmeleri için gençlere proje sunma imkânı verecek.

Okul çağındakilerin ve yetişkin öğrencilerin Avrupa’da kurs ve eğitim faaliyetlerine katılabilmeleri mümkün olacak.

Doktora öğrencileri kısa dönemli faaliyetler ile yurt dışındaki üniversitelerde eğitim alabilecekler.

Öğretmen Akademileri ile öğretmenlerin profesyonel gelişimlerine yönelik yetiştirme programları tasarlanabilecek.

2022’den itibaren spor koçları ve personeline, gelişimlerini desteklemek amacıyla Avrupa’da eğitimlere katılmaları için hibe imkânları sunulacak.

Öğretim ve staj hareketlilikleri fiziki hareketliliklere ilaveten ve dijital eğitim öğretimi kapsayan karma hareketlilikler halinde de yapılabilecek.

Jean Monnet faaliyetleri, 2021’den itibaren okul ve mesleki eğitim gibi yükseköğretim dışındaki sektörlerde de uygulanabilecek.

BAŞVURULAR 20 MAYIS’A KADAR

Türkiye’nin 2004’ten bu yana dahil olduğu Erasmus programı, pandemi nedeniyle uygulanamaz hale gelmişti. Avrupa’da kimi üniversitelerde eğitim durdu, kimilerinde de online eğitime geçildi. Erasmus+’a katılan binlerce öğrenci, Avrupa ülkelerinde ağır seyreden salgın nedeniyle korku ve endişe yaşadıkları için Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı. Bu öğrencilerin bir kısmı tamamen programdan ayrılırken bir kısmı eğitimlerine online devam etti.

Türk üniversiteleri de belirsizlik karşısında yeni başvurularla ilgili işlemleri askıya almıştı. Erasmus+’ın yeni programında başvuru tarihleri belli oldu. Bu durumda Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim, Yetişkin Eğitimi, Gençlik ve Yükseköğretim alanlarındaki Bireylerin Öğrenme Hareketlilikleri (KA1) başvuruları 11 Mayıs; Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim, Yetişkin Eğitimi, Gençlik, Yükseköğretim ve Spor alanlarındaki İşbirliği Ortaklıkları başvuruları 20 Mayıs’a kadar yapılacak.

31-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş