Arama sonuçları

Erdoğan: 5'ler ve 9'lar 2 Kasım'da yüz yüze eğitime geçiyor

Erdoğan: 5'ler ve 9'lar 2 Kasım'da yüz yüze eğitime geçiyor

Erdoğan: 5'ler ve 9'lar 2 Kasım'da yüz yüze eğitime geçiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüz yüze eğitime geçecek sınıfları açıkladı. Buna göre yüz yüze eğitime geçen sınıflar arasında ortaokul 5'ler ile lise 9'lar da katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle dedi:

"Eğitimde yeni bir adım daha atarak ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerini 2 Kasım tarihi itibarıyla başlatıyoruz. Halen uzaktan eğitimin sürdüğü diğer sınıflarla ilgili tarihi de gelişmelere bakarak en yakın zamanda kamuoyuna ilan edeceğiz."

 

ERDOĞAN: 5'LER VE 9'LAR 2 KASIM'DA YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİYOR

Yüz yüze eğitime geçen sınıflara 5 ve 9'ncu sınıflar da ekleniyor. 2 Kasım'da bu öğrenciler de yüz yüze eğitime başlayacak.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 31 Ağustos’ta uzaktan eğitim ile başladı. 21 Eylül’de okul öncesi ile 1’ler haftanın iki gün okulda yüz yüze eğitime başladı. 12 Ekim’de ise okul öncesi, ilköğretim, köy okulları ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için tam gün, 8’ler, lise hazırlık ve 12’nci sınıflarda da haftanın iki gün yüz yüze eğitim sürüyor. Diğer günler ise öğrenciler uzaktan eğitimde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

STAJYER ARAŞTIRMACI BURS PROGRAMI

Lisans seviyesindeki öğrencilerimiz için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK vasıtasıyla kısa adı 'Star' olan Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nı başlatıyoruz. Lisans eğitiminin her seviyesindeki 1000 gencimiz, TÜBİTAK enstitülerinde ya da TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev almak suretiyle bu programdan faydalanabilecek. Ülkemizde ilk defa hayata geçen bu denli büyük proje tabanlı lisans burs programının gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

YERLİ AŞI 2 HAFTA SONRA

Yerli aşı çalışmalarında, iki hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşılacak. Hedefimiz, önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir.

20-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş