Arama sonuçları

Erdoğan’dan Boğaziçi çıkışı: İşin içinde öğrenci değil, teröristler var

Erdoğan’dan Boğaziçi çıkışı: İşin içinde öğrenci değil, teröristler var

Erdoğan’dan Boğaziçi çıkışı: İşin içinde öğrenci değil, teröristler var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atadığı Prof. Dr. Melih Bulu’yu 9 isim arasından seçtiğini söyledi. Erdoğan,  Boğaziçi Üniversitesi için 9 isim arasından Bulu’yu rektör olarak seçtiğini söyledi. Erdoğan, “Melih Bey'i Boğaziçi'ne layık gördük” dedi.

Erdoğan atandığı günden bu yana hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin “kayyum rektör” diyerek tepki gösterdikleri Bulu’nun ise Boğaziçi Üniversitesi’nde çok başarılı olacağına inandığını belirtti.

Erdoğan, Bulu’nun rektör olarak atanmasına ilişkin protestoların hatırlatılarak, nasıl değerlendirildiğinin ve “Öğrencilerle görüşme durumu söz konusu olabilir mi?" sorularına ise şu yanıtı verdi:

ERDOĞAN’DAN BOĞAZİÇİ ÇIKIŞI: İŞİN İŞİNDE ÖĞRENCİ DEĞİL, TERÖRİSTLER VAR

"Ben öğrencilerle niye görüşeyim? Öğrenciler önce bir defa bu işin içinde değil. Bu işi içinde olan teröristler var. Ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan işte CHP'nin bakıyorsunuz İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi bir DHKP/C militanıdır. Aynı şekilde yine bir başka siyasi partinin yine yönetiminde olanlar bakıyorsunuz oradalar. Bunlar öğrenci değil ve yaptıkları nedir? “

YASALARA UYGUN ATANDI

Bulu’nun yasalara uygun olarak atandığını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amirse ve Melih Bey de buna göre buraya atanmıştır. Kaldı ki geçmişine baktığımız zaman o da yine bu üniversitenin içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır. Buraya gelmeden önce iki üniversitede, İstinye ve Haliç üniversitelerinde rektörlük yapmış bir hocamızdır. Bütün bunlarla beraber de yine kendi ilgi alanı içerisinde belli, gerçekten yetişmiş olduğu alanlar vardır. ODTÜ'den itibaren tutunuz buraya kadar. “

BANA 9 İSİM TEKLİF EDİLDİ

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü için YÖK’ün kendisine 9 isim teklif ettiğini vurgulayarak, “Bu 9 isim içerisinden de bana yasaların vermiş olduğu yetkiden hareketle Melih Bey'i rektör olarak seçtik ve Boğaziçi'ne layık gördük. Ben Melih Bey'in orada çok çok başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

08-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş