Arama sonuçları

Erdoğan’dan eylem yapan öğretmenlere: Çapulcu musunuz?

Erdoğan’dan eylem yapan öğretmenlere: Çapulcu musunuz?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 bin sözleşmeli öğretmen atama töreninde konuştu. Erdoğan, öğretmen atama töreninde ise Ankara’da önceki gün eylem yapan öğretmenleri hedef alarak "Boykot çağrısı art niyetli bir girişimdir. Siz eğitim öğretim mimarı mısınız sokakta çapulcu musunuz? Bize yavrularıyla haşır neşir öğretmenler lazım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 20 Bin Öğretmen Atama Töreninde konuştu. Erdoğan, Ankara'da eğitimde yaşanan sorunlar üzerine basın açıklaması yapmak isteyen özel okul öğretmenleri için "Siz eğitim-öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda, caddelerde çapulcu olarak dolaşanlardan mısınız” diyerek öğretmenleri hedef aldı.

ÖĞRETMEN ATAMA TÖRENİ

Öğretmen adaylarının bu özel gününde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Erdoğan, ataması yapılacak 20 bin öğretmeni tebrik etti, görev yerlerinde başarı diledi. Erdoğan, 20 bin öğretmenin de atanmasıyla toplam öğretmen sayısının yaklaşık 1 milyon 10 bine çıkacağını bildirdi.

Türkiye'yi yönetme sorumluğunu üstlendikleri 2002'de bu sayının 526 bin civarında olduğunu hatırlatan Erdoğan, halihazırda görev yapan öğretmenlerin 750 bininin hükümetleri döneminde atandığını aktardı.

DERSLER BOŞ GEÇİYORDU

Geçmiş dönemlerde, okullardaki altyapı ve öğretmen eksiğinden dolayı derslerinin çoğunun boş geçtiğini, sadece ücra bölgelerde değil, büyük şehir merkezlerinde bile çocukların son derece sağlıksız, kalabalık sınıflarda eğitim gördüğünü söyleyen Erdoğan, sınıfların 60-80 kişi olduğunu, Anadolu'nun birçok yerinde bu sayının 100'e çıktığını anlattı.

Farklı sınıfların aynı derslikte eğitim aldığı, branş öğretmenine ulaşmanın adeta lüks sayıldığı bu tabloya son verdiklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

OECD ORTALAMASINI YAKALADIK

"Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında Türkiye olarak OECD ortalamasını yakaladık. Boş geçen veya farklı branşlardan öğretmenlerin girdiği dersler sorununu neredeyse tamamen çözüme kavuşturduk. Eğitim bütçemizi 10,3 milyar liradan son ilaveyle birlikte 304 milyar liraya çıkartarak, derslik sayımızı 343 binden alıp 613 bine yükselterek, okullarımızı kütüphaneler, laboratuvarlar, çalışma atölyeleri ve spor salonlarıyla donatarak, ders kitaplarından yardımcı kaynaklara çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayarak, hasılı eğitim alanında ülkemizin ilerlemesine ket vuran engelleri tek tek kaldırarak, son 20 yılda çok büyük bir dönüşüme imza attık."

BİR MESLEK KANUNUNA KAVUŞTULAR

Erdoğan, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini kolaylaştırma, sosyal ve mali haklarını güçlendirme konularında önemli iyileştirmelere gittiklerini anımsatarak, şöyle dedi: "Bizden önce iktidarlar yıllarca Öğretmenlik Meslek Kanunu üzerinden siyaset yaptı. Hemen hemen tüm Milli Eğitim Şuralarında tavsiye olarak ifade edildiği halde öğretmenlerimizin bu meşru talepleri maalesef yerine getirilmedi."

Yaklaşık 60 yıldır sürüncemede bırakılan bu meseleyi TBMM ile çözdüklerini kaydeden Erdoğan, bu sene yürürlüğe giren Öğretmenlik Meslek Kanunu sayesinde artık öğretmenlerin müstakil bir meslek kanununa kavuştuğunu ifade etti.

KARİYER MESLEĞİ HALİNE GELDİ

Erdoğan, öğretmenliği, uzman ve başöğretmen unvanlarıyla kariyer mesleği haline getirerek, öğretmenlere ilave mali haklar sağladıklarını, uzman ve başöğretmen şartları taşıyanların yüzde 95'ini oluşturan toplam 614 bin 445 öğretmenin bunun için başvuru yaptığını bildirdi.

Bu öğretmenlerin hemen hepsinin kendilerine yeni ufuklar, yeni bilgiler kazandırdığına inandığı seminer programlarını başarıyla tamamladığını aktaran Erdoğan, yüksek lisans ve doktora yapmış 90 bine yakın öğretmenin sınavdan muaf olduğunu anımsattı.

BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR

Tüm öğretmenlerin bu süreci, en güzel şekilde, Milli Eğitim camiasına yakışır bir olgunlukla tamamlayacağına inandığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm bu kazanımlar, ülkemizde birilerini rahatsız ediyor. Tek umutlarını milletin ve ülkenin başındaki kara bulutların çoğalmasına bağlayanlar, her müspet adım gibi bunu da içlerine sindiremiyor. Açıkçası öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimizin, hatta topyekun eğitim sistemimizin faydasına olan böyle bir meseleyi dahi istismar edenleri görmekten ülkemiz adına hicap duyuyorum. Türkiye'ye dair elle tutulur hiçbir projeleri olmayanların yaptığı boykot çağrısı, öğretmenlerimizi siyasi malzeme olarak kullanmayı amaçlayan, tamamen art niyetli bir girişimdir.

ÇAPULCU OLARAK DOLAŞANLARDAN MISINIZ?

Bırakın artık bu boykotu falan nedir bunlar? Siz, eğitim öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda, caddelerde çapulcu olarak dolaşanlar mısınız? Bize yavrularıyla, yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım, öyle caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil. Ve ben yavrularımıza gerçekten bu tür emeği veren öğretmenlerimizle iftihar ediyorum. Eğitim gibi doğrudan evlatlarımızı ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir konuyu gündelik siyasete meze yapmak, bu konu üzerinden öğretmenlerimizi kışkırtmak doğru bir yaklaşım değildir. Öğretmenlerimizin bu tür fitne teşebbüslerine prim vermeyeceğini biliyorum. 20 bin öğretmenimizin bugün atamasını yaparken, 20 bin öğretmenimizden de özellikle bunları bekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir öğrencinin öğretmenine yazdığı mektupta sözlerine, "varlık sebebim, medarıiftiharım, öğretmenim" diye başladığını aktararak, "İşte bize bu tür öğrencileri yetiştirecek öğretmenler lazım." dedi.

01-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş