Arama sonuçları

Erdoğan’dan gençlere: Dünyayı gezmek için şartlarınızı zorlayın

Erdoğan’dan gençlere: Dünyayı gezmek için şartlarınızı zorlayın

Geçtiğimiz günlerde sağlıklı yaşam için manda yoğurdu, kestane balı ve Medine hurması öneren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kez gençlere seslendi: “Yakın çevrenizden başlayarak ülkemizi, imkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın.”

Erdoğan, Fatih Belediyesi Merkez Kütüphanesi'nde düzenlenen "Fatih'te Genç Projeler" programının açılışında konuştu. Erdoğan, dijitalleşme ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın, bir kitabın kapağının içine girerek adım atılan o dünyanın yerini tutamayacağının ve tutmaması gerektiğinin altını çizdi. Aynı şekilde hiçbir dijital mecranın, sporla elde edilen fiziki performansın ikamesi olamayacağını vurgulayan Erdoğan, gençlere şu önerilerde bulundu:

DÜNYAYI GEZİP GÖRMEK İÇİN ŞARTLARINIZI ZORLAYIN

"Bunun için gençlerimizden internet, sosyal medya ve benzeri alanlardan istifade ederken gerçek hayattan kopmamalarını istiyoruz. Mesela kağıda basılı kitapları çantanızdan, masanızdan asla eksik etmeyin. Spora mutlaka her gün düzenli olarak vakit ayırın. Demli bir çay veya güzel aromalı bir kahve eşliğinde yapılan karşılıklı sohbetin getirdiği sosyalleşmeyi asla ihmal etmeyin. Yakın çevrenizden başlayarak tüm şehirleriyle ülkemizi, imkanınız olursa dünyayı gezip görmek, farklı kültürleri tanımak için şartlarınızı zorlayın. Bunları yaptığınızda diğer imkanların, diğer mecraların önünüzde bambaşka dünyalar açtığını, size bambaşka faydalar sağladığını göreceksiniz."

 

03-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş