Arama sonuçları

Erdoğan’dan ‘nüfus’ uyarısı: Azalıyoruz

Erdoğan’dan ‘nüfus’ uyarısı: Azalıyoruz

Erdoğan’dan ‘nüfus’ uyarısı: Azalıyoruz. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Hakkari, İstanbul, Manisa, Malatya, Şanlıurfa ve Tokat İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongreleri’ne canlı bağlantıyla katıldı ve “nüfus” uyarısında bulundu.

Erdoğan, "Erkek ailenin direğiyse kadın da temelidir" diyerek, kadının sarıp sarmaladığı, şefkati ve dirayetiyle kucaklamadığı bir ailenin dağılıp gitmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

ERDOĞAN’DAN ‘NÜFUS’ UYARISI: AZALIYORUZ

"Batı'da ailenin çöküşü, kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Aynı oyunu bizim de üzerimizde oynamaya çalışıyorlar. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, müziğiyle, internetiyle ve daha nice mecralarıyla ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz, kadınlarımızı siyasetle ve sivil toplum faaliyetleriyle meşgul olurken aile içindeki görevlerini yürütebileceğine yürekten inanıyoruz. Ama bazıları sanki bunların birbirinin alternatifi gibi, biri olduğunda diğeri ortadan kalkacakmış gibi göstermenin gayreti içindedir. Bunlar Türk kadınını tanımıyor, bunlar ülkemizdeki hanımların irfanını, kabiliyetini, azmini, gücünü bilmiyor. İnşallah önümüzdeki dönemde eğitim ve kültürle birlikte aileyi de önceliklerimizin en başına yerleştirerek bu hakikatleri cümle aleme göstereceğiz."

Şahitliğini yaptıkları her nikahta gençlere en az 3 çocuk, mümkünse daha fazla çocuk tavsiyesinde bulunduklarını anımsatan Erdoğan, bazılarının bunu cehaletlerinden kaynaklanan bir istihzayla karşılarken bazılarının da bilinçli bir şekilde mesajın içini boşaltmaya çalıştığını söyledi.

İSTATİSTİKLER NE SÖYLÜYOR?

Erdoğan, Türkiye'nin 2020 nüfus istatistiklerinin yayımlandığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ülkemizin nüfusu 84 milyona dayanmakla birlikte nüfus artış hızımızın neredeyse yarı yarıya düştüğünü gördük. Bu gidişle çok da uzak olmayan bir dönemde nüfusumuz azalmaya dahi başlayabilir. Avrupa ülkeleri bu tehditle uzunca bir süredir karşı karşıya. Türkiye'nin aynı akıbete düçar olmasına izin vermeyeceğiz. Bu iş öyle teşvikle, parayla pulla falan da olmaz. Nüfus avantajımızı sürdürmenin yolu aileye sahip çıkmaktan geçiyor."

Konuşmasında, şair Arif Nihat Asya'nın "Fetih Marşı"nın "Bilmem, neden gündelik işlerle telaştasın/Kızım, sen de Fatihler doğuracak yaştasın/Delikanlım, işaret aldığın gün atandan/Yürüyeceksin... Millet yürüyecek arkandan." mısralarını okuyan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Evet Fatihler doğuracak, Fatihler yetiştirecek, Fatihlere istikamet gösterecek kızlarımızla, kadınlarımızla, annelerimizle birlikte aydınlık geleceğimize doğru yürüyeceğiz. Yitik, kaybedildiği yerde aranır. Biz de milli ve manevi hasletlerimize yönelik saldırıları ilk başladığı yerde yani ailede boşa çıkartarak, binlerce yıldır bizi ayakta tutan değerlerimize yeniden sıkı sıkıya sarılacağız. Kadın kollarımızın özellikle kongrelerimizin, parti çalışmaları yanında işte bu büyük davamız için de yeni bir dönüm noktası olarak görüyorum. Kadın elinin değdiği, kadın kalbinin adandığı, kadın kararlılığının yöneldiği hiçbir işin başarısız olma şansı yoktur. Ben sizlere güveniyorum."

19-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş