Arama sonuçları

Erişimi olmayan öğrenci not ile nasıl değerlendirilecek?

Erişimi olmayan öğrenci not ile nasıl değerlendirilecek?

Erişimi olmayan öğrenci not ile nasıl değerlendirilecek? İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin birinci dönem karne notlarının derse katılım ve performans ile verilecek olmasına tepkiler sürüyor. Hem eğitimciler hem de siyasiler uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin notla nasıl değerlendirileceğini soruyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı yönetmelik değişikliği ile hem ilköğretim hem de ortaöğretimde "uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz"nü kaldırdı.

ERİŞİMİ OLMAYAN ÖĞRENCİ NOT İLE NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Bu değişiklikten sonra da öğrencilerin birinci dönem notlarının derse katılım ve varsa projelerine göre oluşturulacağını belirtti. Bu karar ise uzaktan eğitime interneti ve tableti olmadığı için erişemeyen öğrencilere nasıl not verileceğini gündeme getirdi. Eğitim sendikaları öğretmenlere seslenerek, "Tüm öğrencilere 100 puan verelim" çağrısında bulundu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise bu öneriyi "adaletli" bulmadığını dile getirdi.

CHP  Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Covid-19 pandemisinde öğrencilerin puanla değerlendirilecek olmasının eğitimde fırsat eşitsizliğini daha da derinleştireceğini söyledi.

EBA'YA GİREMEYEN ÇOCUK NE OLACAK?

Kaya uzaktan eğitime erişimi olmayan 6 milyon çocuk olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz’ hükmü yönetmeliklerden çıkartılarak öğrencilerin sınavla değerlendirilmesinin önü açılmıştır. 18 milyon öğrencinin aynı koşullarda uzaktan eğitime erişemediği; bilgisayarı, interneti olmayan milyonlarca öğrencinin olduğu, hatta televizyonu olmayan öğrencilerin olduğu, 6 milyonu aşkın öğrencinin EBA’dan yararlanamadığı bir ortamda öğrencilere değerlendirme notu verilmesi hakkaniyetli değildir.

Uygulama uzaktan eğitime yeterince erişemeyen öğrencilerimizi daha da mağdur edecektir. Öğrencilerini mağdur etmek istemeyen öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi karşı karşıya gelmeyelim. Velilerimizi de  bu zor dönemde endişeye sevk etmeyelim. Bu olağanüstü dönemde öğrencilere verilebilecek en iyi not sağlıklı kaldıkları ve pandemi kurallarına uydukları için içten bir teşekkür olacaktır.”

20-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş