Arama sonuçları

Erken çocukluk eğitimi alan 2 yıl öne geçiyor

Erken çocukluk eğitimi alan 2 yıl öne geçiyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, erken çocukluk eğitimi almış çocukların, eğitimde akranlarıyla aralarında en az iki sene fark oluştuğunu söyledi.

Bakan Selçuk, Kırklareli programı kapsamında katıldığı Mutlu Yarınlar Anaokulu açılış töreninde yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekti.  Selçuk, şöyle dedi:

"Mesleki eğitimi birinci öncelik olarak her zaman vurguluyoruz ama bunun yanı sıra vurguladığımız bir diğer konu okul öncesi eğitim. Bir çocuğun hayatının başlangıcı, gömleğin ilk düğmesi denilebilecek nitelikte bir hususiyet, çok önemli. Bu yüzden okul öncesi eğitime mümkün olduğu kadar daha fazla yatırım yapmanın peşindeyiz."

ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ NEDEN ÖNEMLİ?

Selçuk, erken çocukluk eğitiminin güçlü olmasının, aslında ilkokulun, ortaokulun, hatta üniversitenin güçlü olması anlamına geldiğini vurguladı. Selçuk, şöyle dedi:

"Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bir çocuk erken çocukluk eğitimi almışsa akranlarına asgari iki sene fark atıyor. O yüzden de erken çocukluğa dair vurgumuzun daha da güçlenerek devam etmesi gerekiyor. Bunu el birliği ile iş birliği ile yapacağımıza eminim. Bundan sonraki faaliyetlerimizde de bunu dikkate alacağız."

Milli Eğitim Bakanlığı olarak her ili ayrı ayrı takip ettiklerini belirten Selçuk, şunları kaydetti:

"Ama burada eğitimin ortaya koyduğu performans, eğitimle alakalı yapılan işlemler bizi sevindiriyor. Çünkü bazı illerimizin çok daha öncü şekilde eğitimde kaliteyi, standartları yükseltmeye çalışması elbette önem taşıyor. Ülkemizdeki bütün okullarla beraber bu okulumuzda da meslektaşlarımla beraber çocuklarımız için bir gelecek inşa edeceğiz. Bu okulumuzun, bu kurumumuzun herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Bakan Selçuk, açılışın ardından okulun bahçesinde bulunan "Kırklareli Anadolu Masal Otobüsü"nü gezdi.

Köylere giderek içerisinde çocuklara masal anlatılacak otobüsü çok beğendiğini belirten Selçuk, projenin tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini ifade etti.

09-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş