Arama sonuçları

Erken kayıtlar başladı: KDV indirimi ne olacak?

Erken kayıtlar başladı: KDV indirimi ne olacak?

Erken kayıtlar başladı: KDV indirimi ne olacak? Özel okullarda öğrenim ücretleri ile yemek ücretlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV uzaktan eğitim sürecinde yüzde 1’e düşürüldü. Bu düzenlemede öğrenim ücretlerindeki KDV indirimi 30 Haziran 2021’de yemek ücretlerinde ise 31 Mayıs 2021'e kadar yemek de sürüyor.

Ancak 2021-2022 öğrenim yılı için erken kayıt yaptıran velilerden hangi ücret alınacak?

ERKEN KAYITLAR BAŞLADI: KDV İNDİRİMİ NE OLACAK?

Özel okullarda 2020-2021 öğretim yılı için erken kayıtlar başladı. Ancak hem okullar hem de veliler KDV ile ilgili düzenlemenin nasıl olacağını merak ediyor. 30 Ağustos 2020 tarihinde öğrenim ücretlerinden alınan KDV ile ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Cumhurbaşkanlığı kararı ile öğrenim ücretlerinde yüzde 8 olan KDV oranı da yüzde 1 olarak belirlenmişti. Bu indirim sadece özel okullarda değil, vakıf yükseköğretim kurumları ücretlerini de kapsıyordu. Bu düzenleme ile 1 Eylül-20 Haziran 2021 tarihlerini kapsıyor. Yani bu öğretim yılı için geçerli.

Erken kayıt ise önümüzdeki öğretim yılını ilgilendiriyor. 2021-2022 öğretim yılı için çocuklarını okula yazdıracak ya da aynı okulda bir üst sınıfa devam edecek veliler öğrenim ücretlerinde KDV oranının yüzde 1 değil, yüzde 8 olarak alındığını belirtiyor. Veliler, “Önümüzdeki yıl için de bir düzenleme olmalı” diyor.

Öğrenim ücretleriyle ilgili söz konusu düzenleme sadece özel okulları değil, vakıf yükseköğretim kurumlarını da kapsıyor.

YEMEK ÜCRETLERİ İÇİN DÜZENLEME MAYIS'TA BİTİYOR

Bu arada geçtiğimiz öğretim yılında sadece özel okullarda öğrenim ücretlerinde değil, yemek ücretlerinde de KDV  indirimi oldu. Buna göre yemek ücretlerindeki KDV yüzde 8 değil, yüzde 1 oldu. Ancak bu düzenleme de 31 Mayıs 2021 tarihinde son buluyor. Veliler yemek ücretleriyle ilgili indirimin de uzatılmasını istiyor.

23-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş