Arama sonuçları

Eşit eğitim almadılar, nasıl aynı sınava girecekler?

Eşit eğitim almadılar, nasıl aynı sınava girecekler?

Eşit eğitim almadılar, nasıl aynı sınava girecekler? CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, kontrollü normalleşme süreci kapsamında açılan okullarda gerçekleşen yüz yüze sınavlara, sağlık nedeniyle katılamayan binlerce öğrenci olduğunu söyledi.

Kaya, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunun CHP'li bazı üyeleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 pandemisinin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsattı.

EĞİTİMDEN YOKSUN KALDILAR

Öğrencilerin, pandemi sürecinde eğitim-öğretimden yoksun kaldığını, bu süreçte bir kuşağın kaybedildiğini savunan Kaya, kontrollü normalleşme sürecinde okulların açılmasıyla vaka sayılarında da önemli artış yaşandığını ileri sürdü.

Eğitimde yaşanan sorunların biriktiğini, pandemi sürecinde de bu sorunların derinleştiğini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

6 MİLYON ÖĞRENCİ EBA'YA GİREMİYOR

"18 milyon 241 bin 881 öğrencinin 6 milyon 322 bini EBA'ya giriş yapamıyor. Öğrencilerin yüzde 30'unun bilgisayarı, 750 bin hanede televizyon, 2,6 milyon öğrencinin internet bağlantısı yok. 1 milyon 117 bin 686 öğretmenden sadece köy okulu öğretmenlerine aşı yapılmaya başlandı. Onlardan da kaçına aşı yapıldığını bilmiyoruz. Okullarda yüz yüze eğitim yapılabilmesi için Bilim Kurulu'nun tavsiyesi olan 15 kişilik derslikler de yok. Çocuklarımız pandemi koşullarında taşımalı eğitime mahkum ediliyor. Yüz yüze sınavlara sağlık nedeniyle katılamayan binlerce öğrenci var. Hiçbir vicdan, özel ders alan öğrenciyle dağ başında internete girmek için uğraş veren çocuğun aynı şartlarda sınava sokulmasını kabul etmez, edemez."

ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) son resmi açıklamasına göre 107 bin 909 öğretmene ihtiyacın olduğunu dile getirdi. Kaya, "Bilim Kurulu'nun seyreltilmiş sınıflarda eğitim yapılması tavsiyesi dikkate alındığında bizim tespitlerimize göre bu açık 250 bin. Bu sayılar ortadayken öğretmen açığı ihtiyacı ücretli öğretmenlerle kapatılmaya çalışılıyor " diye konuştu.

 

12-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş