Arama sonuçları

Eski Milli Eğitim Bakanı Ahmet Tevfik İleri anıldı

Eski Milli Eğitim Bakanı Ahmet Tevfik İleri anıldı

Eski Milli Eğitim Bakanı Ahmet Tevfik İleri, vefatının 60. yılında anıldı. Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, birçok eğitim kurumunun açılmasında büyük rol oynayan İleri'nin, din eğitiminin serbest bırakılmasını sağlayarak imam hatip okullarının hayata geçirilmesi reformunda öncülük yaptığını belirtti.

Vali Şahin, İleri'nin deneyimli bir politikacı, mühendis, devlet adamlığının yanı sıra mütefekkir ve münevver olduğunu anlatarak, kendisine ve dava arkadaşlarına rahmet diledi.

"12 İLDEKİ 13 İMAM HATİP OKULUNDA İLERİ'Yİ ANMA PROGRAMI YAPILIYOR"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili de İleri'nin kabri başında hatimler ve dualarla anıldığını bildirerek, "12 ilde 13 imam hatip okulumuz var merhum Tevfik İleri'nin ismini taşıyan" diye konuştu.

Tevfik İleri'nin torunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri de dedesinin vefatından sonra herkesin gönlünde yaşamaya devam ettiğini ve her fırsatta rahmetle anıldığını dile getirdi.

Programa, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürü Nazif Yılmaz da katıldı.

31-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş