Arama sonuçları

Evde hangi deneyleri yapabilirsiniz?

Evde hangi deneyleri yapabilirsiniz?

Evde hangi deneyleri yapabilirsiniz? Henkel, Türkiye’de çocukları bilimin ışığıyla tanıştırmak için Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliği ile okullarda ücretsiz bilim atölyeleri gerçekleştirdiği “Keşif Dünyası” projesini dijital ortama taşıdı. Uzaktan eğitim sürecinde Keşif Dünyası, eğitici deneylerden oluşan “Evde Keşif Dünyası” videolarıyla dijital platformda yer almaya başladı.

EVDE HANGİ DENEYLERİ YAPABİLİRSİNİZ?

Çocukların evlerinde kolayca bulabilecekleri malzemelerle, profesyonel laboratuvar gereçlerine de ihtiyaç duymadan yapabilecekleri deneylerden oluşan 12 farklı video için çekimler gerçekleştirildi. “Evde Keşif Dünyası” videolarının çekimleri, Keşif Dünyası’nın Darüşşafaka Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan merkezinde tamamlandı. Bu videolar YouTube platformunda bulunan Henkel kanalı üzerinden yayınlanmaya hazır hale getirildi.

25 BİN ÇOCUK İLE ATÖLYE YAPILDI

Henkel, Keşif Dünyası projesini 2015 yılından bu yana Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile gerçekleştiriyor.Uzman eğitimciler eşliğinde gerçekleştirilen bilim ve sürdürülebilirlik atölyeleri ile onların bilinmeyene ulaşma meraklarını uyandırmak için atölye çalışmaları yapılıyor. Yüz yüze eğitim döneminde okullarda yapılan atölye çalışmaları ile 25 bine yakın öğrenciye ulaşıldı. Şimdi ise “Evde Keşif Dünyası” videoları ile çok daha fazla sayıda çocuğa erişmek hedefleniyor. Yüz yüze eğitime geçildiğinde ise yine proje okullarda devam edecek.

 

 

13-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş