Arama sonuçları

Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılanların bursu kesildi

Feminist Gece Yürüyüşü'ne katılanların bursu kesildi

Antalya’da 8 Mart akşamı yapılmak istenen Feminist Gece Yürüyüşü’nde polisin müdahalesi sonucu gözaltına alınan öğrencilerin bursları kesildi. Antalya Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğü, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün yazısına istinaden öğrencilerin aldığı bursu kesti.

BirGün'den Sabri Kırdar'ın haberine göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan öğrencilere gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

YÜRÜDÜLER, BURSLARI KESİLDİ

“Genel Müdürlüğümüz Mevzuatları gereğince, Burs/kredi Verilmeyecek haller -Öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumlarında. Eklentilerinde, kalmakta olduğu yurtta, öğretim kurumu veya barındığı yurdun dışında, münferiden veya topluca her ne şekilde olur ise olsun terör olaylarına karışan öğrencinin özgürlüğünü ihlal edici (direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma slogan atma vs.) davranışlarda bulunan bu fiillerde eksik veya tam teşebbüste bulunan, üzerinde veya kendi kullanımına bırakılmış yerlerde ateşli silahlar, patlayıcı maddeler bıçaklar, vs. tüm kesici delici yakıcı, boğucu, ezici, parçalayıcı, eza ve cefa verici olarak salt saldın ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikte yapılmış olan her türlü suç aletinden birini veya bir kaçını bulunduran öğrencilere verilemez hükmü amirdir.

Bu sebeple. Genel Müdürlüğü'müzden almakta olduğunuz bursunuz yazıya istinaden 2022 Nisan ayı itibariyle kesilecektir.”

Daha önce de Boğaziçi eylemlerine katılanların ve barınma hakkı talebiyle Ankara’ya giden öğrencilerin bursu kesilmişti.

05-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş