Arama sonuçları

Fikrin Bursa Bedel: Girişimci öğrenciye yüzde 100 burs

Fikrin Bursa Bedel: Girişimci öğrenciye yüzde 100 burs

Fikrin Bursa Bedel: Girişimci öğrenciye yüzde 100 burs. Teknoloji ve İnsan Kolejleri Tink, genç girişimcileri yüzde 100 burs ile ödüllendirecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan yarışmaya başvurular 17 Şubat’ta başlayacak.

Türkiye’nin odağı insan olan, ilk ve tek teknoloji koleji “Teknoloji ve İnsan Kolejleri, Tink” gençleri inovasyon ve girişimcilikle tanıştırmaya devam ediyor. Tink Burs Programı kapsamında her sene düzenlenecek olan Tink #FikrinBursaBedel Yarışması başlıyor. En çok beğeni alan fikir sahibi gençler yüzde 100 eğitim bursuyla ödüllendirelecek. Gençler eğitim öğretim bursu kazanmak için kitlesel fonlama ağı Fongogo üzerinden fikirlerini yarıştıracak.

FİKRİN BURSA BEDEL: GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİYE YÜZDE 100 BURS

Öğrencilerin girişimci ruhunu tetiklemeyi, inovasyon kültürünü geliştirmeyi hedefleyen Tink #FikrinBursaBedel Yarışması 17 Şubat 2020’de başlıyor. 4’ncü sınıftan 11’nci sınıfa kadar her öğrenciye açık olan Fikir Yarışması 2 ay sürecek. Katılım için www.fonogogo.com/fikrimbursabedel sayfasından fikrini paylaşmak yeterli.  Fikir yayınlandıktan sonra sosyal medya hesaplarından duyurarak en çok beğeniyi alan kazanacak. Fikri yayınlanan herkes yüzde 10 Tink Girişimci İndirimi’ne de hak kazanacak.

GİRİŞİMCİLİK NEDEN ÖNEMLİ?

Tink Kurucusu Zeynep Dereli projeyle ilgili şunları söyledi:

“İnovasyon basit anlamda yeniden bir şey yaratmak, üretmektir. İlk aşamada gözlerini açmak, ihtiyacı fark etmek ve bu ihtiyaca yönelik fikir geliştirmek gerekir. İhtiyaç ne kadar büyük bir gruba hitap ediyorsa inovasyon o denli başarıya ulaşır. Türkiye’nin daha başarılı bir noktaya gelebilmesi için üniversite veya daha üst seviyede bu işe başlaması çok geç olduğundan ortaöğretim çağında öğrencilerin bu konularda desteklenmesi gerekiyor. Tink olarak girişimci adaylarımızı her anlamda çok yönlü desteklemekten gurur duyuyoruz. Ülkemizde ilk olan #FikrinBursaBedel Fikir Yarışması, gençlerimizin gelecek hayatına yön vereceğine, hem iş hem de üniversite başvurularında da önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Herkese başarılar dileriz.”

NASIL BİR EĞİTİM VERİLİYOR?

Dereli, Tink kolejlerindeki eğitim hakkında ise şunları anlattı:

“Tink, Teknoloji ve İnsan Kolejleri, hazırlık sınıfı bulunan Türkiye'nin ilk ve tek özel teknoloji koleji. Tink, her öğrencisini çok iyi seviyede “teknoloji okur-yazarı” olarak donatmak, öğrencilerinin bu amaçla hedefledikleri en iyi üniversiteye girebilmelerini sağlamak misyonu ile kuruldu. Bu anlamda, tüm Tink öğrencileri, teknolojiyi çok iyi anlayan, kullanan ve anlatabilen yetkinlikler çerçevesinde yetiştirilerek gerekli yetkinliğe sahip olarak mezun oluyor. Kişiye özel, yapay zeka kullanarak ters yüz eğitim veren Tink, tüm öğrencilerini kendi yetkinliklerine uyumlu bir şekilde üniversiteye hazırlıyor.”

11-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş