Arama sonuçları

Fizik öğretmeni, öğrencileriyle laboratuvar kuruyor

Fizik öğretmeni, öğrencileriyle laboratuvar kuruyor

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki Zeliha Ekmekçi Anadolu İmam Hatip Lisesinde fizik öğretmeni Atilla Özcan, meslektaşları ve velilerin de desteğiyle başladığı laboratuvar kurma çalışmalarında sona geldi. İlk atandığı Van'da 4 yıl görev yaptıktan sonra 2 yıl önce Derinkuyu'ya tayini çıkan Özcan, okuldaki boş bir odayı fizik laboratuvarına dönüştürmek için kolları sıvadı.

Hayırseverlerin de desteğiyle çeşitli iş aletleri ve malzemeleri temin eden Özcan, öğrencileri ile odayı laboratuvar kurulacak şekilde hazırladı.

DENEYLERİNİ YAPABİLECEKLER

Deney ve çalışmalarda yararlanacakları malzemelerin üretimini de internetten izlediği videolardan öğrenen Özcan ve öğrencileri, laboratuvarı kullanacakları günü iple çekiyor.

Oda tahsisinden sonra laboratuvarı düzenleme sürecinin başladığını belirten Özcan, şöyle dedi: "Öğrencilerimize fiziğin sadece okulda işlenen bir ders olmadığını, hayatın kendisi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin de yardımıyla masa, tezgah, dolap gibi kullanacağımız bazı eşyaları üretmeye başladık. Laboratuvar, öğrenci için bir nefestir. Sayısal öğrenciler, sınıftan çıkıp laboratuvar ortamında kendilerini geliştirdikçe bir adım daha önde olacak. Çalışmayı ders konularıyla iç içe yürütüyoruz. Dersimizin konusu elektromanyetizma ise elektrik prizlerini takarak anlatmaya başlıyoruz. Dersimizin konusu moment ise kapıları, konu basınç ise kullanacağımız çeşmeleri yaparak öğreniyoruz. Türkiye üretim ülkesi olmayı hedeflediği için çocuklarımızın bu tür uygulamalarla erken tanışması yönünde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Laboratuvarımızın yüzde 90'ı tamamlandı."

24-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş