Arama sonuçları

FMV Işık Okulları: 8 okul da Dünya Okulu olarak yetkilendirildi

FMV Işık Okulları: 8 okul da Dünya Okulu olarak yetkilendirildi

Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından olan FMV Işık Okulları Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı (IB PYP) yetkilendirme sürecini başarıyla tamamladı. FMV Işık Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Ispartakule yerleşkelerinin anaokulları ve ilkokulları olmak üzere toplam 8 okul, IB PYP Dünya Okulu olarak yetkilendirildi.

FMV Işık Okulları’nın tüm yerleşkelerinde Eylül 2018’den beri aday okullar olarak uyguladığı IB İlk Yıllar Programı’na Ocak 2021 itibarıyla yetkilendirilmiş IB PYP Dünya Okulları olarak devam ediyor.

DÜNYA OKULLARI OLDULAR

3 ila 12 yaş arasındaki öğrenciler için tasarlanan Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı (IB  PYP)  ile çocukların hem sınıfta hem de dış dünyada araştıran sorgulayan, etik kararlar alabilen, kültürlere karşı saygılı, uluslararası bilince sahip çok yönlü bireyler olarak gelişmelerine odaklanılıyor.

IB PYP NEDİR?

Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı, çok yönlü öğrenme yaklaşımlarının kullanıldığı, ulusal müfredatı da temel alan bir çerçeve programı olup, tüm okulların kendi zenginleştirilmiş içeriğini kullanmasına fırsat veriyor. Programın amacı, araştıran, sorgulayan, bilgili, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, riski göze alan, dengeli ve dönüşümlü düşünen hem ulusal değerlere sahip ve hem de uluslararası bilinci gelişmiş bireyler yetiştirerek daha iyi bir dünya yaratmak olarak öne çıkıyor.

ATATÜRK’ÜN İZİNDE GENÇLER

Feyziye Mektepleri Vakfı Eğitim Kurumları Direktörü ve Kurucu Temsilcisi Müge Yalım Alpan şu değerlendirmeyi yaptı: “Önce İyi İnsan Yetiştirme, ilkesiyle hareket eden okullarımız, daha iyi bir dünya için dönüşümlü düşünen, bilgili ve duyarlı, Atatürk’ün izinde gençler yetiştirmek üzere IB PYP dünyasında yer alarak, Işık Okulları vizyon ve misyonu ile benzer olan IB felsefesini de benimseyerek ‘Işıklı’ öğrenme yolculuğunu sürdürecek. IB PYP ile yetişen çocuklarımızın hayat boyu öğrenenler olarak kazandıkları üst düzey becerilerle ülkemize ve dünyamıza değer katacaklarına yürekten inanıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zorlu sürece rağmen Vakfımızın okullarımıza sağlamış olduğu maddi ve manevi destek, eğitime verdiği önem ve yapmış olduğu yatırım bu güzel sonucun en önemli noktasıdır. Bu önemli altyapı zenginliği; yöneticilerimizin, IB PYP koordinatörlerimiz, yardımcı koordinatörlerimiz ve öğretmenlerimizin özverili çalışması, emeği ve kararlılığı, araştıran-sorgulayan ve özne olma bilincindeki öğrencilerimizin IB öğrenen profili özellikleri sergilemeleriyle birlikte kavramsal anlayışı gerçekleştirmeleri, kıymetli velilerimizin iş birliği ile birleşti ve yetkilendirme belgesini almamızı sağladı. Bu güzel güç birliği için tüm Işık ailesine teşekkür ediyor ve bu başarıyı en içten duygularımla kutluyorum.”

05-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş