Arama sonuçları

Geçen sene 'hazırlık' geldi, bu yıl da IB diploması vermeye hak kazandı

Geçen sene 'hazırlık' geldi, bu yıl da IB diploması vermeye hak kazandı

Geçen yıl hazırlık sınıfı açılan okullardan birisi olan Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi bu yıl da Uluslararası Bakalorya (IB) diploması vermeye hak kazandı. Okul Müdürü Sedat Işık, 13 aylık süreç içerisinde IB sürecini tamamladıklarını söyleyerek, “Pandemi dönemini fırsata çevirdik, tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve Uluslararası Bakalorya Diploma Programı (IBDP) vermeye ham kazandık” dedi.

Işık, IB Diploma Programı’na katılacak öğrencileri seçmek için yapılacak sınavın da 2 Haziran tarihinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Yazılı sınavın ardından öğrenciler 3-4 Haziran tarihlerinde de sözlü sınava girecek. Yazılı sınavlar İngilizce, Matematik, Fizik-Kimya-Biyoloji ve Türk Edebiyatı'nı kapsayacak. Sözlü sınavlar yalnızca Türk Edebiyatı ve İngilizce olarak yapılacak.

IB YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERE GÖNDERİYOR

International Baccalaureate ya da Uluslararası Bakalorya (IB) merkezi İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (International Baccalaureate Organization - IBO) dünyanın birçok ülkesinde uyguladığı bir diploma programı. Bu sistem 3 değişik gruptan oluşuyor. Bunlardan biri okul öncesi, ikincisi orta yıllar ve en çok ilgi gören de IB diploma programı oluyor. Bu program lise öğrencilerini kapsıyor,

HANGİ LİSELER IB DİPLOMASI VERİYOR?

IB Diploma Programı (DP) lise 11. ve 12. sınıfta okuyan 16-19 yaşları arasındaki öğrenciler için tasarlanmış bir sistem. Bu sistemde amaç dünya barışına katkı bulunacak, özgüven, öz disiplin ve üst düzey düşünme becerilerine sahip, yaşamboyu öğrenmeyi benimsemiş, sorumluluklarının bilincinde, farklı kültürleri bilen ve anlayan dünya vatandaşları yetiştirmek.

IB PROGRAMI KAÇ ÜLKEDE UYGULANIYOR?

IB Diploması dünya genelinde pekçok üniversite tarafından tanınıyor. Türkiye'deki üniversiteler de IB Diploması olan öğrencilere yüzde 100'e varan oranlarda burs veriyor.

 

KONTENJANI, PUANI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ NEDİR?

 

92 yıllık tarihe sahip Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde 2020-2021 öğretim yılında İngilizce hazırlık sınıfı açıldı. Bu yıl lise 90 öğrenci alacak.

Okulun geçen seneki puanları ve yüzdelik dilimleri şöyle:

İlk Merkezi Yerleştirme Puanı: 467.3894

İlk Nakil Dönemi Puanı: 467.6791

İkinci Nakil Dönemi Puanı: 466.8316

En Düşük/Yüksek Yüzdelik Dilim: 0.71- 0.14

24-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş