Arama sonuçları

Geleceğin öğretmenlerinden ‘öğrencilerine’ ders desteği

Geleceğin öğretmenlerinden ‘öğrencilerine’ ders desteği

 

Geleceğin öğretmenlerinden ‘öğrencilerine’ ders desteği. MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, MEF Online Uygulama Okulu’nda Türkiye’nin dört bir yanından 500’den fazla ilk ve ortaöğretim öğrencisine sosyal sorumluluk kapsamında İngilizce ve Matematik öğretiyor, psikolojik destek veriyor.

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Covid-19 salgını nedeniyle okullar kapanınca K12 öğrencilerine destek olmak için online uygulama okulu kurdu. Eğitim Fakültesi öğrencileri, akademisyenler eşliğinde ilk ve ortaokul öğrencilerine ders veriyor ve psiko-sosyal destek sağlıyor.

GELECEĞİN ÖĞRETMENLERİNDEN ‘ÖĞRENCİLERİNE’ DERS DESTEĞİ

30 Mart’tan bu yana Türkiye’nin dört bir yanından online okula kayıt yaptıran öğrencilere akademik ve psikolojik destek veriliyor. Gönüllülük esasına dayalı bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan online okulda görev alan öğrenciler hem online öğretmenlik ve danışmanlık deneyimi kazanıyor hem de bu süreçte birçok öğrencilere destek oluyor.

İstanbul, Tokat, Ordu, İzmir ve Kırklareli’nden öğrencilerle haftada 3 defa günde 2 dersle buluşan MEF İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerini koordine eden Dr. Öğretim Üyesi Ceylan Köşker şöyle konuştu:

“Covid-19 salgını sebebiyle eğitimleri aksayan ortaokul öğrencilerini, öğretmen adaylarımızla eşleştirip bu dönemde öğrencilerin İngilizce eğitimlerine devam etmelerini sağlamayı hedefledik. Program, yetiştirdiğimiz öğretmen adaylarına stajlarını salgın süresince sürdürme imkanı tanırken, bir yandan da gelecekte çok daha fazla önem kazanacak online eğitim deneyimini şimdiden edinmelerini sağlıyor.”

İstanbul, Ankara, İzmir, İzmit, Eskişehir, Aydın, Bursa, Adana, Eskişehir, Trabzon, Tokat, Balıkesir, Kayseri, Kırklareli, Gümüşhane, Adıyaman olmak üzere 16 farklı şehirden orta öğretim öğrencilerini kapsayan bir programı yürüten MEF Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zelha Tunç Pekkan  ise şunları anlattı:

‘‘MEF Online Uygulama Okulumuzu başlatmadan önce ortaöğretimdeki her seviye için en önemli 4-5 matematik konusuna karar verdik. Öğretmen adayları Üniversite öğretim üyelerinin desteği ve yönlendirmesi ile 'yapılandırmacı' ders planlarını hazırladı. Gerekli materyal veya video velilere e-mail ile gönderiliyor. Ertesi gün dersimizi gerçekleştiriyoruz. Canlı derslerde 2 öğretmen adayı, 1 yedek öğretmen adayı ve en az bir üniversite öğretim üyesi bulunuyor. Her ders sonrası kısa değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Çocukların matematiği sevmelerini ve bizim adaylarımızın 'matematiği' sevdirmelerini amaçlıyoruz.

PSİKO SOSYAL DESTEK DE VAR

İngilizce ve Matematiğin yanında bu zor süreçte ortaöğretim öğrencilerine ayrıca Psiko-sosyal destek de MEF Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencileri ve akademisyenleri tarafından sağlanıyor. MEF Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Melike Acar  proje hakkında şunları anlattı:

“Proje kapsamında son sınıf Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencileri, 4 hafta boyunca 5. ve 6. sınıfa devam eden öğrenciler ile görüşmeler yapıyor. Görüşmelerde öğrencilere psiko-sosyal destek veriliyor. Bu görüşmelerin kapsamı, COVID-19 döneminde öğrencilerin yaşayabilecekleri stres ve kaygı durumlarıyla baş etme üzerine kurgulanıyor.”

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan ise projeyi şu sözlerle anlattı:

‘‘MEF Eğitim Fakültesi olarak topluma hizmet ve sosyal sorumluluk bilincine katkıda bulunan birçok proje yürütüyoruz. Üniversitemizin açıldığı 2014 yılından bu yana yürüttüğümüz sosyal sorumluluk uygulaması olan Dersdem Birebir Ders Çalıştırma Projesi kapsamında ihtiyacı olan binlerce öğrenciye on binlerce saat ders çalıştırdık.  Bu projede sadece MEF Üniversitesi öğrencilerini değil diğer üniversitelerden öğrencileri de görevlendiriyoruz. Bu projeyi de Covid-19 sürecinde online olarak yapmaya başladık. Projeyi MEF Okulda Üniversite Kulübü’nde görevli öğrencilerimiz yönetiyor. Şu anda eğitim fakültemizden 42 öğrencimiz 81 ilk ve ortaokul öğrencisiyle bilgisayar ortamında buluşarak canlı interaktif ders çalıştırıyor. İhtiyacı olan her öğrenciye en az 25 saat bireysel ders veriyoruz. Kurduğumuz MEF Online Uygulama Okulu ise dünyada bir ilk. Kısa süre içinde çok fazla kayıt başvurusu aldık. İlgi çok yoğun.  Başvuru 500’ü geçti. Hepsini alamadık. Çocuklarımız öğrenmek istiyor.  Biz de onlara yardımcı olmaktan mutlu oluyoruz. Bu proje, hem MEF Öğrencilerine online ders verme ve psikolojik danışmanlık yapma deneyimi sağlıyor, hem de önemli bir toplumsal ihtiyacı karşılıyor. Okul, mayıs ayında da sürecek.”

 

24-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş