Arama sonuçları

Gelecekte hangi yeterlilikler aranacak?

Gelecekte hangi yeterlilikler aranacak?

 

Gelecekte hangi yeterlilikler aranacak? Günümüzde en sık yanıtı aranan soru bu oluyor. İşte bu sorunun yanıtı Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen Teknoloji İletişimi Zirvesi’nde de arandı.

Zirveye katılanlar arasında TÜSİAD Eski Başkanı ve Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Türkiye Bilişim Vakfı Kurucu Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Cankuve Monster Notebook CEO’su İlhan Yılmaz’ katıldı.

GELECEKTE HANGİ YETERLİLİKLER ARANACAK?

TÜSİAD Eski Başkanı ve Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik yeni bir teknoloji devrinin başlangıç noktasında olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

“Uluslararası ticaret savaşları gündemdeyken, gelişmiş ülkeler dijital dönüşüm için mevcut güçlü ekosistemlerini korumaya çalışıyor. Türkiye'nin de içinde bulunduğu, gelişmekte olan ülkeler olarak teknoloji ile gelen "yıkıcı inovasyonun" dinamiklerine ayak uydurarak küresel piyasada nasıl daha sağlıklı bir yer edinebiliriz diye çalışıyoruz. Türkiye olarak, küresel dinamiklerin hızla değiştiği bu dönemde yüksek katma değerli teknolojilerin üretildiği, teknoloji iletişiminin sağlandığı,dijital bir ekonomiye geçiş yaparak çağı yakalayabiliriz.

DİJİTAL OKURYAZARLIK NEDEN ÖNEMLİ?

Dünyadaki sosyal medya kullanımlarında Instagram'ı en çok kullanan ülke olarak birinciliği İsveç ile paylaşıyoruz. Bu çağda dijital okur-yazarlığa sahip iş gücü gerekliliği yeni iş modellerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Tabii ki buna bağlı olarak dijital yeteneklere ihtiyaç arttı. 2030 yılında ortalama 86 milyon pozisyon, dijital yeteneklere sahip kişiler bulunamadığı için doldurulamayacak. İK karşısında geçmişte olduğu gibi yabancı dil büyük bir öncelik olmayacak, ana dili "dijital" olan gençlerimiz daha kolay iş bulabilecekler. Bu yeni dili öğrenmezsek iletişim çağında iletişimsizlik yaşarız.”

GENÇLER NELERİ ÖĞRENMELİ?

Türkiye Bilişim Vakfı Kurucu Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, da gelecekle ilgili şunları dile getirdi:

"Türkiye’de sürdürülebilir Blockchain ekosistemi oluşturarak, bu teknoloji ile yeni dönem iş yapış biçimlerinin önündeki zorlukların giderilmesine yönelik bir paylaşım platformu oluşturmak amacıyla "BlockchainTürkiye"yi kurduk. Teknolojiye uygun davranış şekillerini geliştirmek amacıyla çalışıyoruz. Gençlerin gelecek hakkında öngörüde bulunarak planlamayı öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Blockchain finans dünyasına uyum sağladığı zaman finans dünyasını depreme uğratacak. Teknoloji ile küresel olarak var olan sözleşmelerin tamamı değişecek. Gençler teknolojilerin başta finans olmak üzere tüm sektörlerdeki sözleşmelere getireceği bu esnekliği teknoloji iletişimi ile anlamayı ve yönetmeyi öğrenmeli."

 

02-04-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş