Arama sonuçları

Genç işsiz sayısı 70 ülkenin nüfusundan daha fazla

Genç işsiz sayısı 70 ülkenin nüfusundan daha fazla

Genç işsiz sayısı 70 ülkenin nüfusundan daha fazla. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu. Türkiye'de işsizliğin tüm yönleriyle ağır ve yakıcı bir sorun haline dönüştüğünü belirten Akşener, işsizlikte son 10 yılın, Cumhuriyet tarihinin en kötü 10 yılı olduğunu söyledi. Akşener, Türkiye'de yarattığı yeni işsiz sayısının 1 milyonu aştığını belirterek, şöyle dedi:

GENÇ İŞSİZ SAYISI 70 ÜLKENİN NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA

“Sayısı 7 milyona dayanmış işsiz insanımız var. İş bulma ümidini yitiren insanlarımızın sayısı, her geçen gün artmaya devam ediyor. Yalnızca üniversite mezunu genç işsiz sayımız, Birleşmiş Milletlerce tanınan 70 ülkenin nüfusundan daha fazla. İktidarın yıllardır uyguladığı model, büyümede süreklilik sağlamıyor, istihdam yaratmıyor. İşsizlik, Türk ekonomisindeki yapısal problemlerin, müteahhit düzeninin, ranta dayalı büyüme modelinin kaçınılmaz bir sonucudur."

TÜİK RAKAMLARINA GÖRE İŞSİZLİK

TÜİK ekim ayı verilerine göre 15-24 yaş işsizlik oranı yüzde 25.3 oldu. Yani bu yaş grubunda her 4 gençten biri işsiz. 1 yıldan uzun süredir iş arayan üniversite mezunlarının sayısı ise 247 bini buldu. İş bulamadığı için KYK kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı ise 5 milyonu aştı. Her 100 işsiz gencin ise 27’si üniversite mezunu.

 

 

04-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş