Arama sonuçları

Gençler ilgi duydukları meslek alanlarına yönlendiriliyor

Gençler ilgi duydukları meslek alanlarına yönlendiriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan, "İşim Var Okula Gidiyorum' projesiyle, gençler ilgi duydukları meslek alanlarına yönlendiriliyorlar. Haftanın bir günü okula gidiyor, diğer dört günde staj yapıyorlar. Böylece hem lise mezunu olup, hem de ustalık belgesi alarak bir meslek sahibi oluyorlar" dedi.

Eğitimleri yarıda kalan öğrencilerin yeniden okullarını tamamlaması, ileride çalışmak istedikleri iş alanında uzmanlaşmaları için Ümraniye Belediyesi tarafından hayata geçirilen "İşim Var. Okula Gidiyorum" projesinin tanıtımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

YENİ BİR EĞİTİM PROJESİ

Erdoğan, bir eğitim projesiyle bir araya geldiklerini söyleyerek, şöyle dedi:

"İnsanın bireysel gelişimi, kendini tanıması ve potansiyelini keşfetmesi ancak eğitimle mümkündür. Öte yandan eğitim, toplumların yükseldiği bir temeldir. Nüfusun niteliğini belirleyen, eğitimin yaygınlığıdır. Ayrıca ülkelerin kalkınmasında, kendilerini ekonomik ve sosyal olarak geliştirmesinde temel faktördür. UNESCO İstatistik Enstitüsü'nün 2018 rakamlarına göre, küresel olarak yaklaşık 258 milyon çocuk okula gitmiyor. Oysa 2030 Sürdürülebilir Kalkınma için belirlenen 17 amacın yerine getirilmesi ancak eğitimle mümkündür. Eğitim hakkını kullanamayan her çocuk, bu idealden uzaklaşmamız anlamına gelir."

"HEM LİSE MEZUNU OLUP HEM USTALIK BELGESİ ALARAK BİR MESLEK SAHİBİ OLUYORLAR"

Tüm dünyada çocukları eğitimden uzaklaştıran pek çok neden olduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Savaşlar, okulun olmaması, kız çocuklarına yapılan ayrımcılık, erken yaşta evlilik ve öğretmen eksikliği gibi birçok sebep, eğitimin önüne set çekiyor. Bu sebepleri ortadan kaldırmak için attığımız her adım, güzel bir dünyanın habercisidir. Ülkemizde 15-24 yaş grubunda, lise eğitimini tamamlamadan okulu terk eden öğrenci sayısının yüksek olduğunu biliyoruz. Bu sorunun nedenlerini tahlil ettiğimizde birinci sırada boşanmaları görüyoruz. Okulu terkeden toplam öğrencilerin yüzde 50'si, ailedeki boşanmanın olumsuz etkileriyle okuldan uzaklaşıyor. Takdir edersiniz ki insan yaşamındaki her değişiklik, uyum sürecini gerektirir. Olumlu bile olsa her değişim zorken, ailelerin parçalanması, çocuklar için bir göç yolculuğu kadar ağırdır."

"Aile, kendimizi en güvende hissettiğimiz ve en önemlisi, duygusal ihtiyaçlarımızın karşılandığı yuvadır" diyen Emine Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Çocuk burada sevgiyi, şefkati bulur. Ait olma duygusunu tecrübe eder. Ümraniye Belediyemiz bu evlatlarımızın eğitim hayatlarından geri kalmamaları için çok titiz bir çalışma yürüttü. Bilhassa, sorunun temeline inerek, çocukların okula dönüşünü sağlayacak çözümler üretti. Bunların başında da psikolojik ve maddi destek var. 'İşim Var Okula Gidiyorum' projesiyle, gençler ilgi duydukları meslek alanlarına yönlendiriliyorlar. Haftanın bir günü okula gidiyor, diğer dört günde staj yapıyorlar. Böylece hem lise mezunu olup, hem de ustalık belgesi alarak bir meslek sahibi oluyorlar."

23-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş