Arama sonuçları

Gençler, staj yaptıkları iş yerinde müdürlüğe kadar yükselebiliyor

Gençler, staj yaptıkları iş yerinde müdürlüğe kadar yükselebiliyor

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nce (SUBÜ) hayata geçirilen "+1 Eğitim Modeli" ile öğrencilik yıllarındayken stajyerlik yaptıkları firmalarda iş imkanına kavuşan üniversiteliler, mezuniyetlerinin ardından yöneticilik pozisyonuna kadar yükselebiliyor.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, uyguladıkları eğitim modeli ile öğrencilerin bir dönem işyerlerinde çalıştıklarını ve daha kolay iş bulduklarını söyledi.

Sarıbıyık, işbirliği içerisindeki firmada 11 mezun öğrencilerinin olduğunu, bunlardan 4'ünün müdür, 3'ü nün takım başkanı seviyesinde olduklarını belirtti.

5 BİN ÖĞRENCİ İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU

Salgın sürecinde 5 binden fazla öğrenciyi iş dünyasıyla buluşturduklarını aktaran Sarıbıyık, yabancı öğrencilerin de bu programdan yararlandıklarını anlattı.

"ASLINDA USTA ÇIRAK İLİŞKİSİNİ OLUŞTURDUK"

İşletme sahibi Tansel Cavit Kulak da bu modelin öğrencilerin bizzat iş dünyasının içinde personel gibi çalışmalarını sağladığını belirtti. Kulak, "Usta çırak ilişkisini de oluşturduk. Öğrencilerimizi 7+1 ve 3+1 modelinde firmamızda yetiştirdik, burada kaldılar, bir zaman sonra bu çocukları bölüm müdürleri yaptık" diye konuştu.

Bütün iş insanlarına "+1" modelini öneren Kulak, şöyle devam etti: "Bu çocuklarımız 3 yıl evvel buraya stajyer olarak gelmişti, şu anda emirlerinde mühendisler, teknikerler bulunan ve ayda her birim başı 1 milyon lira ciro yapan yönetici haline geldiler."

Stajyerlik yaptığı firmada bölüm müdürü olan Tuğba Kol ise "Okulumuzun uyguladığı +1 ile staj yaptığım firmada müdürlük pozisyonuna kadar yükseldim" dedi.

Satın alma uzmanı Kemal Cesur da okulunun bu yıl biteceğini, 16 haftalık dönem stajının sona ermesiyle burada işe başladığını belirterek, bunda stajının önemli payı olduğunu kaydetti.

10-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş